Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 12.03.2013.
13:25
Beta A

Dačić: Daleko smo od dogovora sa Prištinom

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija daleko od potpisivanja dogovora i sporazuma sa predstavnicima vlasti u Prištini o pitanju zajednice srpskih opština na Kosovu.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije Dačić je rekao da nema pomaka po pitanju stepena nadležnosti i da je osnovni problem što Priština ne prihvata da menja svoje zakonodavstvo.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika Tomislava Nikolića da je Priština popustila po pitanju sporazuma, Dačić je rekao da on "prenosi realno stanje stvari".

Nema cenkanja: Aleksandar Vuči, Tomislav Nikolić, Ketrin Ešton i Ivica Dačić

"Priština je popustila u odnosu na stavove od pre dva ili tri sastanka", rekao je Dačić.

On je, komentarišući predlog zajednica opština, istakao da ona treba da ima svoju skupštinu, predsednika, potpredsednika, savet ili veće.

Premijer Srbije, koji je juče razgovarao sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton u Briselu, rekao je da ti organi mogu biti birani direktno ili indirektno, ali da je za Srbiju

Tači: Priština nije popustila

 

Premijer lažne države Kosovo Hašim Tači negirao je da je Priština popustila i da je spremna da za formiranje zajednice srpskih opština izvrši izmene kosovskog ustava.

to manje bitno od njenih nadležnosti.

Dačić je kazao da je Srbija spremna i za kompromis oko načina biranja organa zajednice, ali ako ona dobije veće nadležnosti. Kao prioritet među nadleznostima on je pomenuo bezbednost i, pre svega, policiju.

"Dajte nam zajednicu srpskih opština koja će imati šta da radi ili nemojte više da gubimo vreme na to", rekao je Dačić.

Premijer je kazao da je taj stav preneo i Ketrin Ešton i da oko takvih stvari "neće biti cenkanja". Dačić je naveo da je faktičko stanje da Srbija na jednom delu Kosova nema vlast, kao što je faktičko stanje da Priština nema vlast na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.03.2013. 14:29
Кардинал Борђија, каснији папа Александар VI, Запаљива лаж је моћнија од досадне истине. А сад се сетимо председничке изборне кампање, Косовска Митровица, трг "Шумадија" Речи председничког кандидата Томислава Николића “Косово није моје, нити ми га оставио отац, нисам га купио, не могу да га продам, не могу никоме да га поклоним, припада свима вама – целој Србији, сваком њеном грађанину појединачно, па како грађани желе тако ће и да буде. У Уставу пише да желе да буде – Србија, и биће Србија док последњи Србин хода земљом Србијом!“
Utorak 12.03.2013. 17:07
Ma vidi molim te PICOUSTOG sto se ukrmio! A Dacic ko Gicko Prasic samo jos fali strasni VUK i eto ti bajke! Sad ce zbog kilaze Picousti jos sporije da izgovara recenice! KAKVA BAGRA - TRIO KVISLINGUS
Utorak 12.03.2013. 19:58
Ipak mislim da je Ivica iskreniji od ove dvojice....dvojac, bez kormilara, lapsus, EU kormilarom !!! Ivica je priča za sebe !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online