Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 10.03.2013.
18:52
Beta A

"Reformisaćemo Srbiju i bez datuma EU"

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije, Suzana Grubješić, rekla je da su i dalje velike šanse da Srbija dobije datum za početak pregovara o prijemu u EU, ali i da neće pasti nebo, ako se kojim slučajem to ne desi.

Grubješić: Neće pasti nebo, ako ne dobijemo datum
 

"Građani Srbije su zaslužili da otpočnemo pregovore sa EU i da ubrzamo dalje reforme, koje su u interesu svih nas. Ako kojim slučajem datuma ne bude bilo, neće pasti nebo na Srbiju, ali će podrška evrointegracijama biti još manja. Ipak, političari ne smeju da se predaju, već moraju da nastave marljivo da rade i menjaju Srbiju nabolje, i to ne zbog Brisela već zbog nas samih", rekla je Grubješićeva telegraf.rs.

Prema njenim rečima, datum nije pitanje života i smrti za Srbiju.

"Ako se kojim slučajem desi da ga ne dobijemo ili da dobijemo neki uslovni datum, što je utešna nagrada, nema odustajanja. Političari nemaju prava da budu razočarani, zato ćemo nastaviti da se borimo za interese države i građana i da nastavimo sa unutrašnjim reformama", rekla je Suzana Grubješić.

Ona je navela da ne zavise pregovori s Prištinom od odluke o datumu, već odluka o datumu zavisi od pregovora s Prištinom.

"Dobili datum u junu ili ne, pregovori će biti nastavljeni jer se oni vode da bi se pitanje Kosova rešilo. Interes Srbije je da se to pitanje ne vuče i narednih 10 godina, već da se nađe stabilno i održivo rešenje koje neće ići na štetu Srba na Kosovu i Metohiji. To je poenta dijaloga, ne datum", rekla je potpredsednica Vlade Srbije.

Nismo razgovarali o rekonstrukciji Vlade

 

Povodom mogućnosti rekonstukcije Vlade Srbije, Suzana Grubješić kaže da još nema razgovora na tu temu.

 

"Ako neko pokrene to pitanje, koje je legitimno, mi smo spremni da razgovaramo, posebno ako će se nakon rekonstrukcije unaprediti rad Vlade i ukupan rezultat koalicije. Za ovih sedam meseci nisam stekla utisak da se bilo ko od članova Vlade grčevito bori da ostane u fotelji", rekla je Suzana Grubješić koja je i članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije.

 

Govoreći o mogućnosti izbora koju je pominjao prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poske odluke Brisela o datumu, Grubješićeva je kazala da ko se plaši izbora ne treba da se bavi politikom, već nekim mirnijim i predvidljivijim poslom.

 

"Ako bude izbora, mi ćemo po ko zna koji put iznenaditi dežurne analitičare i istraživače javnog mnjenja", rekla je Suzana Grubješić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.03.2013. 19:30
Па једино без тог датума и можемо опстати! Ми нисмо на платном списку запада тако да нас и интересује само наша Србија.
Nedelja 10.03.2013. 21:59
сте ви нормални ви из г17+ а шта сте радили пуних 12 година на власти !! лелејали м()()да и вртели сике ? ви нисте нормали , бугари су направи реформу за једну годину а ви др(=ате нас овде .. они су експерти а ви сте нула, када вам дође црна минута сви ћете бежати из земље главом без обзира колико сте добра направили и нама и овој земљи ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online