Nedelja 10.03.2013.
18:52
Beta

"Reformisaćemo Srbiju i bez datuma EU"

Grubješić: Neće pasti nebo, ako ne dobijemo datum
 

"Građani Srbije su zaslužili da otpočnemo pregovore sa EU i da ubrzamo dalje reforme, koje su u interesu svih nas. Ako kojim slučajem datuma ne bude bilo, neće pasti nebo na Srbiju, ali će podrška evrointegracijama biti još manja. Ipak, političari ne smeju da se predaju, već moraju da nastave marljivo da rade i menjaju Srbiju nabolje, i to ne zbog Brisela već zbog nas samih", rekla je Grubješićeva telegraf.rs.

Prema njenim rečima, datum nije pitanje života i smrti za Srbiju.

"Ako se kojim slučajem desi da ga ne dobijemo ili da dobijemo neki uslovni datum, što je utešna nagrada, nema odustajanja. Političari nemaju prava da budu razočarani, zato ćemo nastaviti da se borimo za interese države i građana i da nastavimo sa unutrašnjim reformama", rekla je Suzana Grubješić.

Ona je navela da ne zavise pregovori s Prištinom od odluke o datumu, već odluka o datumu zavisi od pregovora s Prištinom.

"Dobili datum u junu ili ne, pregovori će biti nastavljeni jer se oni vode da bi se pitanje Kosova rešilo. Interes Srbije je da se to pitanje ne vuče i narednih 10 godina, već da se nađe stabilno i održivo rešenje koje neće ići na štetu Srba na Kosovu i Metohiji. To je poenta dijaloga, ne datum", rekla je potpredsednica Vlade Srbije.

Nismo razgovarali o rekonstrukciji Vlade

 

Povodom mogućnosti rekonstukcije Vlade Srbije, Suzana Grubješić kaže da još nema razgovora na tu temu.

 

"Ako neko pokrene to pitanje, koje je legitimno, mi smo spremni da razgovaramo, posebno ako će se nakon rekonstrukcije unaprediti rad Vlade i ukupan rezultat koalicije. Za ovih sedam meseci nisam stekla utisak da se bilo ko od članova Vlade grčevito bori da ostane u fotelji", rekla je Suzana Grubješić koja je i članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije.

 

Govoreći o mogućnosti izbora koju je pominjao prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poske odluke Brisela o datumu, Grubješićeva je kazala da ko se plaši izbora ne treba da se bavi politikom, već nekim mirnijim i predvidljivijim poslom.

 

"Ako bude izbora, mi ćemo po ko zna koji put iznenaditi dežurne analitičare i istraživače javnog mnjenja", rekla je Suzana Grubješić.

2019 © - Vesti online