Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 08.03.2013.
01:12
Beta A

Dinkić: Bolje rekonstrukcija Vlade nego izbori

Mogućnost da ove godine budu održani vanredni parlamentarni izbori "manja je od jedan odsto", izjavio je ministar finansija i predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić i dodao da je spreman da sa koalicionim partnerima uskoro počne ozbiljne razgovore o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Šansa da izbori budu u ovoj godini je manje od jedan odsto: Mlađan Dinkić
 

"Rekonstrukcija je mnogo izglednije rešenje. Izbori su uvek poslednja opcija. Oni ne doprinose stabilnosti privrede, a ni ambijentu za investicije, što nam je sada najpotrebnije. Naravno, URS ne bi zatekla ni odluka o izborima i bili bismo spremni na njih. Smatramo da bi bilo dobro da imamo vanredne izbore u Beogradu i u Vojvodini",
rekao je Dinkić za Večernje novosti.

"Fijat" uvodi treću smenu

Dinkić je rekao da "Fijat" razmišlja i o uvođenju treće smene u Kragujevcu, što podrazumeva zapošljavanje više stotina novih radnika, kao i da očekuje skori dolazak poznatih stranih kompanija, jer će "Boš" završiti svoju prvu fabriku ovog leta, a velika multinacionalna kompanija iz Hongkonga iz oblasti autoindustrije mogla bi da u Nišu zaposli 2.000 radnika i inženjera.

Dinkić je istakao da je sasvim sigurno da se nisu svi ministri uklopili u rad nove Vlade i da je jedni "vuku maksimalno, a drugi u odnosu na njih statiraju". Naveo je da uvek može bolje u svakom resoru, pa i u njegovom, ali da je zadovoljan rezultatima koje su postigle ministarke iz njegove stranke Verica Kalanović i Suzana Grubješić.

Dinkić je rekao da on nikoga ne bi krivio ako Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa EU, jer su predstavnici Beograda u pregovorima sa Prištinom učinili sve.

"Ta odluka ne zavisi samo od Srbije. Evropa treba da pokaže da li joj je stalo da podrži Beograd, koji ima kreativna i kompromisna rešenja, ili Albance, koji su prepreka dogovoru. Srpska strana je pokazala koliko nam je stalo do toga da nastavimo pridruživanje. Sad ćemo videti koliko je Evropi stalo do toga da mi budemo u EU", naveo je Dinkić.

Na pitanje kolika će biti šteta od pokretanja Železare u Smederevu, Dinkić je odgovorio da se za račun budućnosti moraju istrpeti privremeni gubici.

"Naša procena je da će gubici biti 20 miliona evra godišnje, ali to je ciklična proizvodnja i sa jeftinijim sirovinama bismo biti na nuli ili bismo, čak, i zarađivali. Ulaganjem u proizvodnju, pokrenućemo i prateće delatnosti u čitavoj Srbiji. Železara utice sa pet procenata u celokupnoj industrijskoj proizvodnji države. Očekujem da
Vlada stane iza ovog iznuđenog plana", rekao je Dinkić.

Dinkić je naveo da je za plan za pokretanje Železare dobio podršku državnog vrha.

Ministar finansija rekao je da je cilj Vlade da ove godine zaustavi rast nezaposlenosti i da očekuje da će od 2014. godine stopa nezaposlenosti početi da pada.

POVEZANE VESTI

Petak 08.03.2013. 01:26
Јао нама са вама!!!
Petak 08.03.2013. 10:42
Како је овај народ глуп и кратке памети , Динкић би опет прешао цензус и ушао у владу .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online