Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 07.03.2013.
10:24
Srna A

"EU želi da raskomada Srbiju"

Jedina šansa da Srbija opstane jeste "zamrzavanje" kosovskog pitanja, jer svako rešenje koje sada hoće da nametnu EU i Amerika vodi stvaranju nezavisnog Kosova, izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica.

"Kako Unija može biti nepristrasan posrednik u razgovorima Beograda i Prištine, kada je ona glavni pokrovitelj stvaranja nezavisnog Kosova?!"
 

"Ukidanje sadašnjih srpskih državnih institucija i pravljenje novih unutar takozvanog ustava Kosova predstavlja u pravom smislu ubijanje srpske državnosti na Kosovu", istakao je Košutnica i dodao sa se budućim naraštajima mora ostaviti šansa da se u nekim povoljnijim okolnostima izbore za povratak Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije.

Koštunica je ocenio da je Srbija ozbiljno ugrožena država, jer EU želi da je raskomada, zbog čega se postavlja pitanje kako Unija može biti nepristrasan posrednik u razgovorima Beograda i Prištine, kada je ona glavni pokrovitelj stvaranja nezavisnog Kosova.

"Zato je u najdubljem interesu Srbije da lažni pregovori pod pokroviteljstvom EU propadnu, da bi se u budućnosti otvorili pravi pregovori pod mandatom Saveta bezbednosti UN", ocijenio je Koštunica.

Lider DSS-a smatra da bi najbolje rešenje bilo da Srbija ne dobije datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU, te da se zatim raspišu izbori. On je ocenio da bi to bila prilika da se posle izbora uspostave normalni odnosi sa EU, u kojima će postojati ekonomska saradnja, ali EU više neće biti tutor Srbiji, niti će postavljati bilo kakve uslove.

Govoreći o eventualnoj postizbornoj saradnji na republičkom nivou sa Srpskom naprednom strankom, Koštunica je rekao da DSS sa tom partijom ima normalne i primerene odnose, ali da će oni ubuduće zavisiti, pre svega, od toga kojim će putem Srbija nastaviti da ide posle pregovora sa Prištinom u Briselu.

"Pravi učinak sadašnje vlade znaće se kada se završe pregovori u Briselu i kada se bude videlo da li su opstale srpske institucije i srpska državnost na Kosovu. Jedno je ako se vlast, ipak, posle svega ne odrekne srpske državnosti na Kosovu. Ukoliko, međutim, vlast ubije vlastitu državnost na Kosovu, to će je zauvek obeležiti i staviti na mesto koje još nikome nije pripalo u našoj istoriji", rekao je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.03.2013. 12:08
Anglosaksonci koji vode EU zele da raskomadaju Srbiju od njenog povratka na istorijsku scenu u XIX veku. Dovodjenje Engleza i Francuza za srpske saveznike je pocetak naseg kraja. Prvo sto su uradili posredstvom Karadjordjevica a potom i Broza je da nam izbrisu drzavu i naciju. Pre deset godina, kada je ta drzava ponovo iznikla, potrudili su se da bude sto manja i sto raskomadanija. Od tada ne prestaju da je smanjuju i smirice se samo onda kada Srbija nestane, kada je prekrije druga drzava kao so je to bilo za vreme Osmanskog ropstva do 1813.godine. Na zalost, Turci za 500 godina nisu uspeli u onom u cemu Englezi uz pomoc Karadjordjevica i Broza jesu - da uniste Srpsku naciju.
Četvrtak 07.03.2013. 12:10
Samo jedno mogu da kazem: Srbija ne zasluzuje glasanje naroda, ako ke narod tako glup da glasa uvek za istu bagru.
Četvrtak 07.03.2013. 13:24
Ne treba ti nama nista '' Mr Kostunica '' da dokazujes, videlo se kakav si kilavko i slinavko bio, kada smo te izabrali za predsednika, pravi kilavi Radovan ! koji je jos clan MASONA ! EU nema nista od toga ako bi raskomadala Srbiju, mi smo sami unistili Srbiju...a to ste ce meni da se kamarace minusi, bas me bre briga! EU je buducnost i trebamo postati clanovi te zajednice ! ostavite se proslosti i krenite nesto da menjate u vasim glavama !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online