Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 05.03.2013.
06:14
Danas A

Čeda: Srbija nije ni Severna Koreja, ni Vučićeva svojina

“Srbija nije lična svojina naprednjaka i Aleksandra Vučića, ona nije niti sme postati Čavezova Venecuela, ni Kimova Severna Koreja, ni SSSR u vreme Černobilja. Ne sme se zaboraviti da lični režimi, u kojima su političari sve, i sudije i tužioci i laboranti i veterinari i komandanti, uvek na kraju propadnu. Problem je što će u našem slučaju, ako tim putem krenemo, cena biti nenadoknadiva“, rekao je za Danas predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Čedomir Jovanović: Lični režimi uvek na kraju propadnu
 

Jovanović je na taj način, u stvari, reagovao na odluku Skupštine Srbije da sednicu o bezbednosti hrane i mleka odloži za kraj marta, iako je LDP još 25. februara inicirao njeno održavanje. To što se vladajuća većina oglušila na zahtev LDP, mada je zasedanje parlamenta na zahtev ove stranke bilo predviđeno za danas, 5. mart, Jovanović smatra dokazom da vlast u Srbiji funkcioniše na principima straha, manipulacije i unutarpartijskih ratova.


On ističe da je “red kičma Evrope“, u koju Srbija nikada neće stići ako promeni pravilnik o mleku i tako nasamari građane, isto kao što promeni budžet i predvidi manji deficit, a onda već u februaru postane jasno da je sve to velika laž i da para nema.


- Mi smo hteli da zajedno radimo na sređivanju haosa koji postoji u zakonima, uredbama i pravilnicima o bezbednosti hrane, a predsednik parlamenta je postupio kao partijski vojnik i LDP-u i Srbiji poručio da će Skupština o urgentnom pitanju razgovarati za mesec dana - relap ke Jovanović za Danas, upozoravajući da će “svi pobeći iz zemlje i od zemlje koja se tako igra zdravljem svojih građana, institucijama, poverenjem koje je ključni sastojak svakog uređenog poretka“.


“SNS se ne rukovodi Jovanovićevom logikom“

Potpuno drugačije gledaju na stvari u Srpskoj naprednoj stranci. Oni negiraju da je sednica Narodne skupštine uopšte odložena za kraj marta i ponavljaju da će se u četvrtak znati tačan termin održavanja rasprave o bezbednosti hrane.


- Meni je žao što Čedomiru Jovanoviću ne odgovara suštinska borba protiv korupcije koja nije selektivna, ali se SNS ne rukovodi Jovanovićevom logikom i onim što njemu odgovara, niti aferama koje režira DS. Naprednjaci će uvek prihvatiti da se razgovara i da građani imaju pravu informaciju - navodi za Danas Zoran Babić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.03.2013. 06:23
Нити је Чедина плантажа за бело!
Utorak 05.03.2013. 06:50
A nema ni atomsku bombu kao SSSR ili S.Koreja.....
Utorak 05.03.2013. 06:56
Zalosno je do ocaja sto svi u Srbiji cute, sto jos jedino ovaj moze nesto da kaze, i prokleto, uzasno je u pravu. Svasta sam mu zamerao i znam ko i sta je, ali je u pravu, izgleda krajnje vreme doslo, zar u Srbiji nema vise postenih, iskrenih, koji zele nesto ovom narodu dobro da ucine. Zar su se svi uplasili tkzv. "borbe protiv korupcije"?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online