Utorak 05.03.2013.
06:14
Danas

Čeda: Srbija nije ni Severna Koreja, ni Vučićeva svojina

Čedomir Jovanović: Lični režimi uvek na kraju propadnu
 

Jovanović je na taj način, u stvari, reagovao na odluku Skupštine Srbije da sednicu o bezbednosti hrane i mleka odloži za kraj marta, iako je LDP još 25. februara inicirao njeno održavanje. To što se vladajuća većina oglušila na zahtev LDP, mada je zasedanje parlamenta na zahtev ove stranke bilo predviđeno za danas, 5. mart, Jovanović smatra dokazom da vlast u Srbiji funkcioniše na principima straha, manipulacije i unutarpartijskih ratova.


On ističe da je “red kičma Evrope“, u koju Srbija nikada neće stići ako promeni pravilnik o mleku i tako nasamari građane, isto kao što promeni budžet i predvidi manji deficit, a onda već u februaru postane jasno da je sve to velika laž i da para nema.


- Mi smo hteli da zajedno radimo na sređivanju haosa koji postoji u zakonima, uredbama i pravilnicima o bezbednosti hrane, a predsednik parlamenta je postupio kao partijski vojnik i LDP-u i Srbiji poručio da će Skupština o urgentnom pitanju razgovarati za mesec dana - relap ke Jovanović za Danas, upozoravajući da će “svi pobeći iz zemlje i od zemlje koja se tako igra zdravljem svojih građana, institucijama, poverenjem koje je ključni sastojak svakog uređenog poretka“.


“SNS se ne rukovodi Jovanovićevom logikom“

Potpuno drugačije gledaju na stvari u Srpskoj naprednoj stranci. Oni negiraju da je sednica Narodne skupštine uopšte odložena za kraj marta i ponavljaju da će se u četvrtak znati tačan termin održavanja rasprave o bezbednosti hrane.


- Meni je žao što Čedomiru Jovanoviću ne odgovara suštinska borba protiv korupcije koja nije selektivna, ali se SNS ne rukovodi Jovanovićevom logikom i onim što njemu odgovara, niti aferama koje režira DS. Naprednjaci će uvek prihvatiti da se razgovara i da građani imaju pravu informaciju - navodi za Danas Zoran Babić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS.

2024 © - Vesti online