Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 28.02.2013.
01:43
Beta A

Živković: Srbiji je potrebna nova politika

Jedan od osnivača političke partije, "Nova stranka" Zoran Živković izjavio je da je Srbiji potrebna nova politička snaga koja će zemlju izvući iz blata i povezati je sa svetom.

Živković: Srbija ne sme da se vraća u prošlost
 

Živković je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da u proteklih osam godina Srbija nazaduje i vraća se u stanje iz devedesetih godina.

"Od 2004. smo imali vlast koja je zaustavila sve ozbiljne reforme započete tokom prve dve godine tranzicije nakon 5. oktobra. Iako je ta vlast oterana voljom naroda, sada imamo novu koja nastavlja istu politiku kao i njeni prethodnici", rekao je Živković.

Živković, bivši premijer i nekadašnji funkcioner Demokratske stranke, rekao je da u srpskoj politici preovladavaju "laži i estradizacija". Srbiji su, kako je naveo, potrebni saveznici da se to stanje promeni, a oni su "samo na jednoj strani i to su tradicionalni saveznici Srbije - zapad".

"Do pre 20 godina smo bili najbolji saveznici i Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije ili Francuske, bez izuzetka u svim teškim situacijama i ratovima. Pre 20 godina su nas neki nedostojni ljudi posvađali sa celim svetom i moramo da učinimo sve da te saveznike ubedimo da smo neko sa kim ponovo ima smisla razgovarati", rekao je Živković.

Na pitanje kako osnivači stranke vide položaj Vojvodine, Živković je rekao da će se njegova stranka zalagati za autonomiju Vojvodine koja predviđa da pokrajini budu vraćeni izvori prihoda, ali i da ona preuzme odgovornost za rešenje problema.

"Nova stranka će se zalagati za potpunu autonomiju koja ima svoju istorijsku notu, odnosno autonomiju koja je ograničena samo državnošću Srbije. To podrazumeva vraćanje izvora prihoda, ali i odgovornosti za rešavanje problema", rekao je Živković.

Živković je dodao da to ne znači da umesto "beogradizacije" treba da bude sprovedena "novosadizacija", jer će se, kako je naveo, Nova stranka zalagati i za vraćanje nadležnosti lokalnim samoupravama, opštinama i gradovima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.02.2013. 05:54
Живковићу остави се ти политике, то није за тебе. Хајде сад отимају земљу ако смеш? Поздрав из Крчедина
Četvrtak 28.02.2013. 06:39
srbiji ne trebaju nove stranke jugoslovensko-crnogorske,kakvu nam nudi zivkovic sa svojom desnom rukom crnogorcem iz kotora,vec stranka domacina srbije. ima li i jedan srbin iz srbije da se bavi politikom u crnoj gori?
Petak 01.03.2013. 13:18
Bravo Zoki, pisi me u stranku. Tako, odlicno, sad nas je dvoje i niko nam vise nije potreban a verujem da se nece ni javiti !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online