Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 27.02.2013.
14:47
Beta A

EU će Srbiju ocenjivati i vrednovati još po...

Generalni direktor Direktorata za proširenje Evropske komisije Stefano Sanino izjavio je da je za dalje napredovanje Srbije ka EU važno pitanje Kosova i reformi ali da postoji i treći stub koji se tiče političkih i ekonomskih kriterijuma.

Za dalje napredovanje Srbije ka EU važno pitanje Kosova i reformi ali postoji i treći stub koji se tiče političkih i ekonomskih kriterijum..
 

"To su ta tri elementa po kojima će zemlja biti ocenjivana i vrednovana" rekao je Sanino u intervjuu za Novi magazin. Sanino je dodao da Evropska komisija još prikuplja materijal za Izveštaj o napretku koji će predstaviti 16. aprila i da je sada teško predvideti kakvu će preporuku donet.

"Jedan od najvažnijih elemenata će biti nastavak dijaloga Beograda i Prištine 4. marta, ali je važno završiti posao u oblasti pravosuđa, reforme sudstva, borbe protiv korupcije, reforme javne uprave, ostvariti visok nivo u borbi protiv diskriminacije i poštovanju prava manjina", naveo je Sanino.

Na pitanje može li Srbija računati na uslovni datum ili vremenski okvir kojim bi EU podržala njene napore ako u junu ne dobije datum za početak pregovora, Sanino je naglasio da ne bio govorio o rezervnim varijantama:

"Na odličnom ste putu za plan A, dobijanje datuma za otvaranje pregovora i da ih započnete", rekao je Sanino i ocenio da je nova vlada Srbije ozbiljno posvećena evrointegracijama da je ozbiljan posao urađen i da je važno što su i predsdstavnici opozicije uključeni.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izrazio je nadu da će Srbija nakon predstojećeg izveštaja Evropske komisije dobiti datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

"EU spremila novi paket pomoći"

Povodom završetka programa pomoći opštinama i gradovima u Srbiji u koji je EU u protekle tri godine uložila 13 miliona evra, Vensan Dežer je rekao da će Unija nastaviti da pomaže lokalne samouprave i da je spremila novi paket pomoći vredan šest miliona evra od kojih 4,5 miliona je planiran za izgradnju infrastrukture.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.02.2013. 16:28
Pošto je ovo jedan u nizu blesavih tekstova da kažem nešto globaln.KAD SKIDATE KOMPLETNO KOMENTARE SKIDAJTE I TEKST NA KOJI SU DATI JER OVIM ČINOM VI STE ONI KOJI IZAZIVAJU I PRIZIVAJU RAT I NISTE NIKAKVI MIROTVORCI .BLESAVO JE DA GLUMITE PANET KAD SVE IZMAKNE PAMETI.Kad sam rekao rat mislio sam na rat slovima na ovim portalima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online