Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.02.2013.
16:26
Beta A

DSS: Vlast pristala na predaju celog Kosova

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je da se srpske institucije na Kosovu ukidaju ne zbog Prištine i Brisela već zato što to prihvataju srpske vlasti spremne na predaju celokupnog Kosova zarad dobijanja datuma za pregovore sa EU.

Potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić
 

Samardžić je na konferenciji za novinare rekao i da se o kosovskom problemu, kao i dogovorima postignutim u dijalogu s Prištinom ne priča ni u javnosti ni na skupštinskim forumima.

Sadašnja vlast javnost o dijalogu obaveštava oskudno, krnje, a "nekada i krivotvoreno" i ceo problem želi da uvede u režim tišine do 16. aprila i izveštaja Evropske komisije, kazao je Samardžić.

To su pokazatelji da je ova vlada i cela vlast definitivno pristala na predaju celog Kosova zarad datuma, kazao je Samardžić i dodao da je taj datum ništa više od puta u "bespuće i tumaranja" zarad dobrobiti političke klase.

"Ovo je samo jedna trula šargarepa kojom se maše pred očima srpske vlasti, a oni je slepo slede u nadi da će je jednog dana uhvatiti... Naša vlada ubrzano izlazi u susret zahtevima Prištine i Brisela, u nameri da u kratkom roku ispuni sve one uslove koji su dodatno nametnuti Srbiji kako bi dobila datum za početak pregovora za pristupanje EU", rekao je Samardžić.

Potpredsednik DSS je dodao da vlast trči za datumom ne videći tragične posledice na prvom mestu po Srbe na Kosovu i Metohiji a potom i za ceo srpski narod.

Prema njegovim rečima, premijer Srbije Ivica Dačić nije obavestio javnost i skupštinu o poslednjem razgovoru s Hašimom Tačijem u Briselu tako da se mogu čuti različite informacije.

"Sa naše strane smo čuli da je glavna tema bila sever Kosova, odnosno Zajednica srpskih opština, a sa albanske rasformiranje bezbednosnih struktura na severu. Sa albanske strane čuli smo i da je u Briselu dogovoreno rasformiranje bezbednosnih struktura Srbije, a da je o institucionalnom rešenju autonomije bilo samo nekoliko
recenica", kazao je Samardžić.

Samardžić je ocenio da se pričom o Zajednici srpskim opština na severu baca "prašina u oči" javnosti i dodao da se stiče utisak da se vlada bori za neku novu autonomiju Srba na Kosovu.

Potpredsednik DSS je kazao i da se postavlja pitanje na koje nikad nije dobijen dogovor - da li će Srbi, po usvojenoj platformi, imati državljanstvo Srbije ili Kosova samo zato što je prećutno dogovoreno da budu deo nezavisne države.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online