Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 24.02.2013.
15:28
Fonet A

Ješić: Nudili su mi mito da ćutim!

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je da je dobio dobru ponudu da ne izađe u javnost sa podacima o toksinima u mleku, a da su, kada je to ipak uradio, počele da mu stižu pretnje.

Ješić: Svakodnevno dobijam pretnje
 

"O tome da li danas ima korupcije, koliko i kakva je, mogu samo reći da sam pre pretnji koje su usledile pošto sam obelodanio stanje na tržištu mleka, dobio i dobru ponudu da o tome ćutim", rekao je Ješić za Pressonline.

On je dodao da ne sme da kaže ko mu je pretio, da je "obe stvari prijavio policiji i ne sme da govori o tome, a na institucijama je da pronađu i sankcionišu te ljude".

"Kada je u pitanju situacija sa mlekom, lično sam insistirao kod predsednika DS Ðilasa i stranačkih organa da se ta tema ne sme i ne može ispolitizovati, jer je reč o bezbednosti svih građana, a ne o nekom dnevno političkom pitanju", rekao je Ješić.

"Gotovo sto procenata uvozne hrane se kontroliše, ali je činjenica da naši građani konzumiraju 95 odsto proizvoda koji su nastali u Srbiji, a tu je kontrola daleko slabija i neredovnija. Za takve slučajeve planirano je da bude oformljena nacionalna labaratorija u Batajnici, ali ona nikada nije počela da funkcioniše onako kako je to predviđeno i da radi ono što treba. U sređenim društvima postoje dijagnoza problema i dugoročna strategija - u Nemačkoj, na primer, laboratorijama upravljaju sami stočari. Recimo, za problem sa prisustvom aflatoksina u mleku znalo se još u septembru, tada se nešto i moglo uraditi, ali su i republičke instance i veliki proizvođači odlučili da urade jedno veliko ništa", izjavio je Ješić.

On kaže da je zbog toga je neophodno insisirati i na krivičnoj odgovornosti i to na republičkom nivou.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je prethodno u intervjuu za "Politiku" da će ministar poljoprivrede Goran Knežević odgovarati ukoliko se pokaže da je kriv za aferu sa aflatoksinom u mleku, ali da će morati da odgovaraju i drugi ukoliko se ispostavi da je odgovornost na njihovoj strani.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.02.2013. 15:40
а шта је са суботицом ? легло криминала, комуниста,профитера , корупције, безакоња и ко зна шта још , суботица је НАЈцрна тачка у србији сада што се тиче сточне хране , млека , меса ...само погледајте који су све газде и са чим се баве,са ким сарађују , и из које су политичке клике ....
Nedelja 24.02.2013. 15:45
Cudno da ti nisu rekli i da ce ubiti ako progovoris..!!!!!
Nedelja 24.02.2013. 16:08
Koliko nisko moze covek da padne? Fotografija govori (sve) mnogo. Odavno nisam videla fotografiju koja vise odgovara nekom (mozda) politicaru od ove gore, Koliko li je dobio od Coca Cole, a koliko od proizvodjaca limenki? Seriozno nema sta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online