Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 10.10.2013.
15:24
Beta A

''Prave rijaliti šou od Vlade''

Potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Gorana Ješića u toku današnjeg dana saslušala je policija, u vezi s ponovnim pokretanjem krivične istrage koju je protiv njega podneo bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević u aferi s aflatoksinom u mleku.

Krvična prijava povodom koje je novosadska policija istragu zaključila u julu, na zahtev tužilaštva ponovo je pokrenula novu istragu pre 20 dana, a Ješić se tereti za uznemiravanje javnosti, nanošenje štete mlekarskoj industriji i građanima Srbije, kao i
Ministarstvu poljoprivrede.

Goran Ješić

Ješić je danas na konferenciji za novinare kazao da po zakonu Pokrajina imala pravo da vrši kontrolu i objavi informacije o bezbednosti hrane, i dodao da resorni pokrajinski sekretarijat i danas radi te provere u sklopu određenih programa za unapređenje kvaliteta mleka, o kojem je obavešteno i Ministarstvo poljoprivrede.

On je kazao da krivične prijave koje je podneo protiv Ministarstva zbog stavljanja u promet namirnica koje ne odgovaraju kvalitetu i za uzimanje i davanje mita, "nikad nisu videle svetlost dana", a da njega "povezuju sa kriminalom i ponovo pokreću istrage".

Ješić je novinarima pokazao i dokument Republičke direkcije za robne rezerve u kojem je objavila "javni poziv za pozajmicu merkantilnog kukuruza sa prisustvom aflatoksina" u julu ove godine, što po njegovim rečima dokazuje da je Ministrastvo sve vreme "lažno negiralo prisustvo aflatkosina u mleku".

Ješić je naveo da je sve rezultate analiza prvo dostavljao Ministarstvu poljoprivrede i ministru Kneževiću, odgovarajući na Kneževićeve optužbe iz marta da su "odgovorni oni koji ga na vreme nisu upozorili i preduzeli preventivne mere".

Ješić je dodao da je jedini koji je suspendovan u aferi aflatoksina - bivši načelnik odeljenja za veterinarsko javno zdravlje Slobodan Šibalić - u septembru vraćen na poziciju direktora Uprave za veterinu.

"Ista vlada ga je suspendovala i vratila na funkciju, a on je suspendovan u martu zato što je opstruirao reviziju u svom ministarstvu, a bio je lično zadužen za kontrolu mleka", kazao je Ješić.

Ješić je rekao i da je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u martu izjavio da će nivo aflatoksina u pravilnicima biti vraćen na 0,05 mikrograma i da će smeniti odgovorne. Rok za vraćanje nivoa tada je bio 15 dana.

"Danas je 10. oktobar i mi i dalje imamo pravilnik koji je najgori u Evropi. Ja vas pitam, da li se ovako vodi država, pretnjama, vikanjem i pravljenjem 'rijaliti šoa' od vlade? Postavljam pitanje zašto Vučić nije vratio nivo u pravilniku u roku od 15 dana", kazao je Ješić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.10.2013. 17:57
Onaj ko je podneo krivicnu prijavu LAZE NAROD ! A zasto ; br1 -5 meseci ranije je upozoren da je Kukuruz zarazen br2 -Ovlascena laboratorija je ispitala u Vojvodini i dala rezultate ! br3 -holandska laboratorija potvrdila br4 -zasto se promenio mpravilnik i % dozvoljenog ? br5-duznost i jednog i drugog ministra je da stite narod od takvih ekcesa ! Ako je sve gore istina Knezevic je trebao biti odmah smenjen ,jer je on 5 MESECI ranije upozoravan. Niko nesme potrosacu da potura pod nos\"steta poljoprivrednicima i drzavi \" kad je moje zdravlje u pitanju . Za namerne radnje stetne po zdravlje gradjana se ide u zatvor !
Četvrtak 10.10.2013. 19:19
Ovog lopinu pod hitno u tamnicu i da plati prosuto mleko. Naravno uz obavezno oduzimanje imovine, jer verujte ker nije imao za čega da ga uhvati 2000te i imao je 55kg , a sad se utovio i ima 125 od lošeg života
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online