Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.02.2013.
11:36
Srna A

"Kosovske institucije = etničko čišćenje Srba"

Srbi na severu Kosova ne prihvataju odvajanje od Srbije i ne očekuju da pregovori Beograda i Prištine budu okončani prihvatljivim rešenjem, poručio je predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović. Dodao je da ništa nije ni očekivao od susreta premijera Srbije Ivice Dačića i samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, jer je tema bila gašenje srpskih institucija na severu pokrajine.

Nikakva institucija, nikakva vlast u okviru nezavisnog Kosova ne dolazi u obzir i Srbi na severu je neće prihvatiti: Ivanović
 

"Nikakva institucija, nikakva vlast u okviru nezavisnog Kosova ne dolazi u obzir i Srbi na severu je neće prihvatiti. Mi smo jasno rekli da ne prihvatamo odvajanje od matične države, jer smo svesni da bi prihvatanje kosovskih institucija značilo etničko čišćenje Srba", kaže Ivanović i ističe da se pregovori Dačić - Tači odvijaju se pod pritiskom međunarodne zajednice, te poručuje da sever pokrajine ne prihvata zajednicu srpskih opština u okviru kosovskog sistema, koju nudi Dačić, niti stav Prištine da se na severu primene ustav i zakoni te kvazidržave.

Na pitanje kako će Srbi odgovoriti na moguće nametanje prištinskog rešenja, Ivanović odgovara da će pokušati da svim demokratskim sredstvima u ovoj Evropi, ako je uopšte demokratska, istraju u stavu da ne prihvataju drugu državu, osim Srbije.

"Plašim se da bi opstanak Srba u nekakavom nazovi nezavisnom Kosovu bio moguć samo ukoliko se Srbi asimiluju ili prihvate drugu veru", rekao je Ivanović i dodao da to potvrđuje i činjenica da su tri trećine Srba ili oko 250.000 proterani sa Kosova i Metohije i da se sve to dogodilo u prisustvu međunarodne zajednice.

"Šta bi nas čekalo u nekakvom nezavisnom Kosovu na čijem se čelu nalaze ratni zločinci Hašim Tači i Ramuš Haradinaj?", pita Ivanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.02.2013. 12:01
Srbi ne prihvataju?? Pa kako i da prihvate odvajanje od Srbije, gde da odu? Da neće svi u Beograd?
Četvrtak 21.02.2013. 15:12
Jos jedna stranica(KOSOVSKA) nije zatvorena a otvara se druga.I to otvaraju je oni koji primaju plate od ove drzave. a brane je oni koji ne primaju nista i zive na ivici egzistencije. E dosta je. Neka je pocepaju skroz. Neka granica bude na Savi.mozda ce Sumadija i uspeti da prezivi, jer ovako sigurno nece.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online