Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 15.02.2013.
09:28
Srna A

Čestitke: "Gugl" u čast Dana državnosti

Najveći svetski pretraživač "Gugl" čestitao je danas Srbiji Dan državnosti, postavivši na naslovnu stranu svog domena za Srbiju logo sa trobojkom Srbije, šljivu kao srpski brend i opanak kao tradicionalnu srpsku obuću i njen nacionalni simbol.

Čestitka od Gugla povodom Dana državnosti
 

Postavljanjem kursora na naziv "Gugl" pojavljuje se ćirilična čestitka "Srećan Dan državnosti Srbije", a klikom na "čestitku" dobija se spisak sajtova na kojima se mogu pronaći podaci o Danu državnosti Srbije ili vesti na sajtovima o obeležavanju ovog praznika.

"Gugl" na sličan način, postavljanjem čestitki sa adekvatnim simbolima, obeležava praznike poput Nove godine, Božića, Dana nezavisnosti, Dana zaljubljenih, kao i godišnjice rođenja i smrti značajnih ličnosti

Dačiću čestitali premijeri Srpske, Rusije, Turske....

Čestiku povodom Dana državnosti, predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću uputili su, između ostalih, premijeri Republike Srpske, Rusije, Turske, Bugarske i Mađarske.


Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić u čestitki je izrazio uverenje da će u narednom periodu biti podsticano jačanje i saradnja institucija i razvoj prijateljskih odnosa Srbije i Srpske, te izgradnja stabilanog ekonomskog prosperiteta i uspešanog puta u procesu evropskih integracija Srbije.


Ruski premijer Dmitrij Medvedev u čestitki Dačiću naglasio je karakter rusko-srpskih odnosa, utemeljenih na tradicionalnom prijateljstvu i duhovnoj bliskosti dva naroda.

"Siguran sam da dalji napredak trgovinsko-privredne saradnje i realizacija zajedničkih projekata potpuno odgovaraju interesima Rusije i Srbije", istakao je Medvedev.

Turski premijer Tajip Erdogan izrazio je uverenje da će se sadašnji prijateljski odnosi Srbije i Turske razvijati ka strateškom partnerstvu i da će nastaviti zajednički da doprinose miru i stabilnosti u regionu.

"Vaši lični napori i vođstvo koje ste dokazali pozitivnim doprinosom u uspostavljanju trajnog mira i prijateljskih odnosa u regionu je za divljenje", navodi se u čestitki Erdogana.

Bugarski premijer Bojko Borisov poručio je Dačiću da može da računa na podršku Bugarske u izgradnji evropske budućnosti za Srbiju, i izrazio uverenje da je zajednički rad na izgradi evropskog doma dobar i za buduće generacije.

Mađarski premijer Viktor Orban istakao je da Mađarska dosledno podržava evropske integracije Srbije i da je spremna da taj proces pomogne.

"Uveren sam da je saradnja naših vlada u obostranom interesu i da ćemo biti efikasni u stvaranju novih mogućnosti za unapređenje odnosa", naveo je Orban u čestitki Dačiću.

POVEZANE VESTI

Petak 15.02.2013. 09:52
Možda Gugl prepoznaje, ali velika većina građana ne zna o kojem prazniku se radi, i šta je u pitanju.
Petak 15.02.2013. 12:47
Ovaj google je najlepši do sada!!!
Petak 15.02.2013. 11:04
Upravo nadjoh na Google News jos jednu cestitku. Koje licimerje!!! Press Statement John Kerry Secretary of State Washington, DC February 14, 2013 -------------------------------------------------------------------------------- On behalf of President Obama and the people of the United States, I am delighted to congratulate the people of Serbia as you celebrate your National Day this February 15. The United States is proud of our many years as partners and friends. We remain committed to helping Serbia strengthen its multi-ethnic society, its democratic institutions and rule of law, and to achieving its goal of full membership in the European Union.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online