Petak 15.02.2013.
09:28
Srna

Čestitke: "Gugl" u čast Dana državnosti

Čestitka od Gugla povodom Dana državnosti
 

Postavljanjem kursora na naziv "Gugl" pojavljuje se ćirilična čestitka "Srećan Dan državnosti Srbije", a klikom na "čestitku" dobija se spisak sajtova na kojima se mogu pronaći podaci o Danu državnosti Srbije ili vesti na sajtovima o obeležavanju ovog praznika.

"Gugl" na sličan način, postavljanjem čestitki sa adekvatnim simbolima, obeležava praznike poput Nove godine, Božića, Dana nezavisnosti, Dana zaljubljenih, kao i godišnjice rođenja i smrti značajnih ličnosti

Dačiću čestitali premijeri Srpske, Rusije, Turske....

Čestiku povodom Dana državnosti, predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću uputili su, između ostalih, premijeri Republike Srpske, Rusije, Turske, Bugarske i Mađarske.


Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić u čestitki je izrazio uverenje da će u narednom periodu biti podsticano jačanje i saradnja institucija i razvoj prijateljskih odnosa Srbije i Srpske, te izgradnja stabilanog ekonomskog prosperiteta i uspešanog puta u procesu evropskih integracija Srbije.


Ruski premijer Dmitrij Medvedev u čestitki Dačiću naglasio je karakter rusko-srpskih odnosa, utemeljenih na tradicionalnom prijateljstvu i duhovnoj bliskosti dva naroda.

"Siguran sam da dalji napredak trgovinsko-privredne saradnje i realizacija zajedničkih projekata potpuno odgovaraju interesima Rusije i Srbije", istakao je Medvedev.

Turski premijer Tajip Erdogan izrazio je uverenje da će se sadašnji prijateljski odnosi Srbije i Turske razvijati ka strateškom partnerstvu i da će nastaviti zajednički da doprinose miru i stabilnosti u regionu.

"Vaši lični napori i vođstvo koje ste dokazali pozitivnim doprinosom u uspostavljanju trajnog mira i prijateljskih odnosa u regionu je za divljenje", navodi se u čestitki Erdogana.

Bugarski premijer Bojko Borisov poručio je Dačiću da može da računa na podršku Bugarske u izgradnji evropske budućnosti za Srbiju, i izrazio uverenje da je zajednički rad na izgradi evropskog doma dobar i za buduće generacije.

Mađarski premijer Viktor Orban istakao je da Mađarska dosledno podržava evropske integracije Srbije i da je spremna da taj proces pomogne.

"Uveren sam da je saradnja naših vlada u obostranom interesu i da ćemo biti efikasni u stvaranju novih mogućnosti za unapređenje odnosa", naveo je Orban u čestitki Dačiću.

2024 © - Vesti online