Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 11.02.2013.
09:11
Beta A

"Što je više laži Dačić nam je draži"

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) i predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić odbacio je navode o povezanosti predsednika te stranke i predsednika Vlade Srbije Ivica Dačića s ljudima iz kriminogenih struktura, i ocenio da je reč o aferama čiji je cilj udar na rejting SPS-a.

Priče o navodnoj povezanosti Ivice Dačića s ljudima iz kriminogenih struktura su pokušaji da se naruši rejting SPS-a, tvrdi predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić  
 

"Očigledno je da je ovde reč o pokušaju da se naruši rejting SPS-a, ali naša poruka sa Glavnog odbora je: Što je više kleveta i laži, Dačić nam je miliji i draži!", rekao je Smiljanić za novosadski Dnevnik. Dodao je da je ta poruka upućena i sadašnjim i bivšim koalicionim partnerima.

"Nije ovo napad na Vladu Srbije, već isključivo napad na SPS i našeg predsednika, čiji rejting očigledno nekima smeta", ocenio je Smiljanić.

Prema njegovim rečima, najveća priznanja za borbu protiv narkodilera dobio je upravo Ivica Dačić, jer je kao ministar policije pokazao izuzetnu hrabrost.

"Hapsiti biznismene i nije neki podvig, ali hapsiti Jocu Amsterdama, Luku Bojovića..., e tu treba imati petlju. Jer, mafija nikad ne prašta", poručio je Smiljanić i ocenio da bi vanredni izbori bili "zločin" prema građanima Srbije.

On se usprotivio inicijativama za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i za proglašenje Vojvodine Republike unutar Srbije i rekao da Vojvodina mora imati svoje autonomne nadležnosti, kao i da je svako poređenje te pokrajine sa Kosovom "glupost".

Čanak: Vojvodina ne gubi autonomiju jer je i nema

"U Vojvodini većinu stanovništva čine Srbi. Neće oni valjda da se odvajaju od Srbije. Tako da je ta priča o nekom separatizmu u Vojvodini puka besmislica. Pa, zar neko hoće da kaže da su veći i bolji Srbi koji žive u Beogradu ili u centralnoj Srbiji, od Srba u Vojvodini?", upitao je Smiljanić. On je još rekao da nema razloga da se ide na prevremene izbore za Skupštinu Vojvodine, jer vojvođanski parlament ima najveći legitimet zbog toga što se polovina poslanika bira neposredno, odnosno na ime i prezime.

"Nažalost, mi danas ni predsednike opština, ni odbornike, ni republičke poslanike ne možemo da biramo neposredno. Tako da legitimitet vojvođanskih izbora niko ne može osporavati", rekao je ŽIvorad Smiljanić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.02.2013. 09:33
Narode,,, Dok su svi tajkuni i lopovi koji su opljackali Srbiju u zadnjih 10 godina protiv Dacica kao sto je Djilas i ostala mafija,, to znaci da ga se plase i da im on smeta iz nekih razloga i hoce da ga uklone sa tog polozaja.. DACIC mora ostati na tom mestu i na toj poziciji i da VUCIC pored njega bude jaci u toj zapocetoj borbi protiv lopova i tajkuna. VUCICU i DACICU nastavite zabocetu cistku i ocistite Srbiju od Djilasa i Miskovica,Tadica, Dulica i ostalih lopova. Tadic je sve znao i cutao. Znaci on je isti mafijas on im je cuteci stitio ih i vrecu im drzao. A onaj ko krade i onaj ko vrecu drzi su isto krivi..
Ponedeljak 11.02.2013. 09:33
I onda je mrmot...Molim vas,nemojte mi više vredjati intiligenciju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online