Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.02.2013.
10:58
Beta A

Vukčević: Mladić je mogao ranije da bude uhapšen

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je za najnoviji broj nedeljnika "Novi Magazin" da ima novih svedoka trgovine organima na Kosovu i da su tačni navodi bivšeg koordinatora službi bezbednosti Miodraga Rakića da je Ratko Mladić mogao da bude ranije uhapšen.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević
 

Vukčević je kazao da Tužilaštvo ima novih saznanja i svedoke o trgovini organa i da je o tome obavestio šefa specijalnog istraživačkog tima Euleksa Džona Klinta Vilijamsona.

"Svedok medicinskih procedura pod zaštitom 'Darko' rudnik je relevatnih podataka", rekao je Vukčević i dodao da je svedok bezbedan pošto o njemu brine policija.

Prema njegovim rečima, u Briselu je dobio ohrabrujuće vesti da će se "sudski procesi odvijati izvan Prištine, izvan Kosova i Metohije". On je potvrdio navode bivšeg koordinatora službi bezbednosti Miodraga Rakića da bi Ratko Mladić bio ranije procesuran da hapšenje njegovih jataka nije urađeno na inicijativu direktora Bezbednosno-informativne agencije Radeta Bulatovića.

"To je bila greška, na šta sam odmah upozorio, jer smo na taj način poslali signal Ratku Mladiću da je njegova mreža jataka provaljena i da mora da je promeni. To su bila preuranjena hapšenja i zbog toga smo morali, kao što kaže Rakić, da Mladića tražimo još pet godina", kazao je Vukčević.

On je ocenio i da je Rakić radio po pravilima kada je u pitanju slučaj šverca kokainom za koju je optužen Darko Šarić.

"Ne ulazim u to da li postoji neka poltika, ali ne verujem da je Rakić nešto držao u fioci, a da o tome nije obavešten tužilac", kazao je Vukčević.

On je istakao da nema zaštićenih u istragama i da je dobio punu podršku u rasvetljavanju ratnih zločinaa od nove vlasti.

Na zamerku na rad tužilaštva da nije procesuiralo srpske policijske i vojne zvaničnike za zločine iz 1990-ih, Vukčević kaže da "nema nedodirljivih", već da je mnogo dokaznog materijala uklonjeno.

"Činjenica je da je mnogo dokaza izgorelo u pećima, od Mačkatiice, preko mnogih nepronađenih goribnica, do same zgrade Državne bezbednosti iz koje se dugo posle 5. oktobra mogao videti dim dok su uklanjalii dokazi o ratnim zločinima", kazao je Vukčević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.02.2013. 14:45
Da li je kome jasno za koga ovaj čovjek radi i zašto ga za to plača Država Srbija??????
Četvrtak 07.02.2013. 13:03
mora da su stvarno aparatćici i kod vas ,ljudi pa komunizam je prošao jel vi još spavate ,dođite sebi,šta vam je
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online