Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 31.01.2013.
18:44
Beta A

Kosovo: Kfor uklanja, Srbi postavljaju barikade

Žitelji severnog Kosova istovarili su danas posle podne balvane na isto mesto sa koga su pripadnici Kfora jutros uklonili betonske blokove, zbog kojih je saobraćaj na putu ka Jarinju usporen ali ne i prekinut.

Srbi sa severa Kosova okupljeni na putu koji od juzne Kosovske Mitrovice vodi prema Raskoj u naselju Rudare u Zvecanu, nakon sto su pripadnici američkog kontigenta Kfora rano jutros uklonili barikade u tom mestu
 

Balvani su postavljeni u Rudaru, između krsta i raskrsnice za Zvečan.

Saobraćaj na toj deonici puta odvija se na cik cak, usporeno i kontrolisano, jer kako građani navode, oni će i dalje sprečavati prolazak do administrativnog prelaza Jarinje pripadnicima kosovske pogranične policije i carine.

Građani ne ometaju prolazak pripadnicima Kfora iako, jutrošnje uklanjanje prepreka na putu u mestu Rudare, ocenjuju kao prekomernu upotrebu i demonstraciju sile čime dovode u sumnju svoju neutralnost i nepristrasnost.

Predsednik Opštine Zvečan, Dragiša Milović izjavio je ranije danas, da Kfor treba da bude mirovna a ne okupaciona misija.

U četiri opštine na severu pokrajine ima po jedna stalna barikada na glavnom i u blizini istočnog mosta na Ibru severnoj Kosovskoj Mitrovici, delimična barikada na izlazu iz grada prema Zvečanu i povremene blokade kod krsta u Rudaru u opštini Zvečan, na ulazu u Zubin Potok i prepreke koje na ulauz u Leposavić uslovljavaju usporen saobraćaj.

Građani na severu Kosova ističu da neće odustati da brane ovaj deo pokrajine od integrisanja u kosovske institucije i dodaju da ih na to obavezuju odluke odbornika četiri SO kao i juče plebiscitom usvojena Deklaracija na mitingu održanom pod sloganom "Stop Briselskim obmanama".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.01.2013. 19:04
Beograd cuti!E jeste kukavice majka vas ub!la da bog da.Sramotni ste da nemozete bit sramotniji.Ovake svijet neradja vise.Sta se brukate o svome se jadu zabavili I vi Srbi,vi Srbi???Crn vam obraz bio vazda I gde god hodili sram za sobom nosili. Pita neka kaurkinja stara Dje su Srbi sa Polja Misara! Sto spavaju majka im kukala, E jel im rdja,na oruzje pala. Pozdrav rodoljubima,nedaj te se bagri belosvetskoj.CCCC
Četvrtak 31.01.2013. 22:18
Koliko samo hrabrosti i snage imaju Srbi na Kosovu da toliko vremena izdrzavaju sve moguce torture i igre Beograda i Pristine sa njima.E svaka im cast...ako treba nekome nagrada za hrabrost i izdrzljivost to su oni ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online