Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 30.01.2013.
19:32 >> 21:18h
Beta, Mondo A

Kako će Đilas ubediti Jeremića da vrati mandat?

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas najavio je da će se sutra sastati sa funkcionerom te stranke Vukom Jeremićem i da će pokušati da ga ubedi da vrati poslanički mandat, to jest da se povinuje odluci Glavnog odbora DS kako ne bi bio isključen iz stranke.

 Da li će ga ubediti : Vuk Jeremić

"Svako ko ne želi da poštuje odluku Glavnog odbora neće biti član DS. Sutra ću razgovarati sa Vukom Jeremićem i pokušati da ga ubedim da poštuje odluku Glavnog odbora da bi nastavili da sarađujemo, a odgovor (bivšeg ministra Dušana) Petrovića već znam", rekao je Đilas televiziji Pink.

Đilas je podsetio da je Glavni odbor DS zatražio od bivših ministara da vrate poslaničke mandate, što je Dušan Petrović odbio zbog čega je protiv njega unutar stranke pokrenut postupak za isključenje.

Predsednik DS je rekao i da on nikoga ne isključuje iz stranke, ali da smatra da ljudi koji su predstavljali DS u prošloj vladi ne treba da budu poslanici stranke u parlamentu.

 

Jeremić: Lakše do Obame nego do Đilasa

"Lakše sam organizovao sastanak sa Barakom Obamom, nego sa rukovodstvom svoje stranke", izjavio je Vuk Jeremić pred sutrašnji sastanak sa Draganom Đilasom.

I dok predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas veruje da će uspeti da ubedi Jeremića da vrati poslanički mandat, kako je to odlučio GO DS, Jeremić kaže da to ne namerava da učini, ali da se nada da zbog toga neće biti izbačen iz stranke.

"Smatram da sam mandat pošteno zaradio, ne bih da se s tim poverenjem građana kockam", rekao je Jeremić gostujući na RTS-u i dodao da smatra da takav potez nije, prema njegovom dubokom uverenju, ni po Ustavu niti po zakonu.

"Zašto bih ja koji sam bio 16. na poslaničkoj listi DS snosio veću odgovornost nego Dragan Đilas koji je bio prvi", kaže Jeremić.

On kaže da je u više navrata dokazao lojalnost stranci:

"Poštujem stranku, njene članove i institucije. Poštovanje prema stranci pokazao sam više puta. Tako, npr, nisam napustio stranku posle gubitka na stranačkim izborima, iako je moj poraz na tim izborima bio pod čudnim okolnostima".

On je rekao da bi mu teško palo ako bi ga rukovodstvo izbacilo iz stranke i napomenuo da nema nameru da pravi neku novu stranku, kako su to mediji spekulisali, povezujući ga sa istoričarem Čedomirom Antićem.

On je dodao da se nada da će se naći rešenje koje bi omogućilo njegov ostanak u stranci kojoj bi mogao puno da pomogne kada se završi njegov mandat u UN, naročito kao poslanik u parlamentu.

"Uopšte ne želim da kometarišem položaj DS, zašto smo tu gde jesmo, ali nadam se da ću biti u prilici da stranci pomognem kada se vratim iz Njujorka", rekao je Jeremić gostujući na RTS-u.

Sreda 30.01.2013. 22:22
Јеремић је председник Генералне скупштине УН. Повлачење председник ГС УН по неким партијским комисијама крњи углед и председника ГС УН и Србије. Сви ће закључити да нешто није уреду са Србијом, јер је Јеремић верификовао свој међународни идентите. Ђилас чини огромну међуинародну штету Србији спроводећи своју диктатуру. Било би веома паметно и корисно да се некако искобеља из ове срамне ситуације.
Sreda 30.01.2013. 20:08
NO COMENT...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online