Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 27.01.2013.
14:11
Blic A

Šapić: Zašto se Petrović nije kandidovao za predsednika DS

Demokratska stranka radi na planu koji će Srbiju izvesti iz krize i više nema ni vremena ni luksuz da se bavi bilo kim ko ne poštuje odluke najviših stranačkih organa, uključujući i Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, poručio je za Blic” Aleksandar Šapić, član predsedništva DS.

Član predstavništva DS Aleksandar Šapić
 

On je naglasio da DS sa novim ljudima i idejama mora da se okrene rušenju ove vlade, a ne da se bavi unutarstranačkim pitanjima.


- Svako ko ne poštuje odluke Glavnog odbora DS ne može da ostane u stranci. Članstvo u DS je dobrovoljna stvar, ali postoje pravila koja moraju da se poštuju. Ko to ne poštuje ne može da ostane u političkoj organizaciji - rekao je Šapić upitan kakva je sudbina bivših ministara iz DS koji ne vrate poslanički mandat stranci.


Šapiću nije jasno zašto se javnost uopšte toliko bavi unutarstranačkim pitanjima DS dok je, kako kaže, Petrović u poslednjih mesec dana dobio veći medijski prostor nego u proteklih 15 godina bavljenja politikom. On je naglasio da se uz sve to “serviraju razne dezinformacije i neistine”.


- DS je najdemokratskija stranka, i to pokazuju činjenice, a danas nas o demokratiji uče ljudi koji su u proteklih 10 godina učinili sve da taj nivo demokratije u stranci bude na minimumu. Zašto medije ne interesuje kako je Koštunica 20 godina na čelu DSS, zašto Vučića biraju podizanjem zastavica, a u SPS i ne znamo da li ima izbora - naveo je Šapić i dodao da se pisanjem o DS zapravo kriju loši rezultati Vlade Srbije u proteklih šest meseci.


On je očigledno aludirajući na Petrovića konstatovao da su svi koji smatraju da bi DS trebalo da vodi drugačiju politiku mogli da se kandiduju za predsednika stranke.


- Zašto se nisu kandidovali nego je Dragan Đilas dobio 85 odsto podrške da vodi stranku? - naveo je Šapić i dodao da su izbori u DS završeni.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.01.2013. 14:26
Добро младићу, добро.... Звукао си се Жутом довољно... Пусти да ти бар папуче остану напоље!
Nedelja 27.01.2013. 14:19
A sta ti je to Sapicu trebalo da se s njima uvatis? sve zlo od goreg..
Nedelja 27.01.2013. 14:35
sta reci... pa valjda sve stranke treba da rade u interesu drzave, a ne kao sto kaze doticni gospodin... "da se okrenu rusenju vlade" e to je demokratija... jadno, bedno... ako su oni demokrate, valjda i u toj njihovoj stranci SVI imaju pravo na SVOJE misljenje, a ne svi koji budu imali suprotne stavove, treba da budu izbaceni... toliko o njihovoj "demo(n)kraciji"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online