Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 26.01.2013.
19:50
B92 A

Ko je iz MUP-a odavao tajne Šariću?

Prema pisanju portala B92, čiji novinari su imali uvid u MUP-ov izveštaj, utvrđene su "interesantne" veze Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, sa kriminalnom grupom Darka Šarića. Branko Lazarević od 2010. nije šef Dačićevog kabineta. On je iz MUP-a je prešao u diplomatiju i otišao za atašea u ambasadi u Atini.

Odbegli narko bos Darko Šarić
 

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije u svom izveštaju od 13. januara 2012. godine piše da je u toku dosadašnjih provera utvrđena "interesantna" veza između Branka Lazarevića, šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i pojedinih članova organizovane kriminalne grupe Darka Šarića - Zorana Ćopića i Radovana Štrpca.

Kriminalistička policija piše da je Lazarević Štrpcu tokom 2009. javljao da članove Šarićeve grupe prati i prisluškuje policija, pa da obrate pažnju na komunikaciju.

Lazarevića policija nalazi i u slučaju kupovine "Mitrosrema", kada njegovo ime pominje Nikola Dimitrijević, osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer je za Šarića kupio to preduzeće.

O ovim slučajevima B92 je izveštavao i pre tri godine. Tada je ministar policije i vicepremijer Ivica Dačić negirao za B92 da je njegov tadašnji šef kabineta umešan u saradnju sa Šarićem.

"To sve može da se proveri. On je prošao sve provere i kao što ste i videli iz njegovog demantija da se on od 2007. ne nalazi u tom preduzeću, a ni u Upravnom odboru. Ali niko nije iznad Ministarstva unutrašnjih poslova - ni ja, ni neko drugi. Sve se to da lako proveriti", rekao je tada Dačić.

Na opasku B92 da Dačić, otkad je posao ministar, tvrdi da niko od njegovih saradnika iz vrha MUP-a nije mogao da sarađuje sa Šarićem, rekao je: "Oni koji se nalaze na najvišim rukovodećim mestima, prvo prolaze najviše bezbednosne provere i BIA i policije o povezanosti sa kriminalom, tako da takvi momenti verovatno ne bi mogli da budu propušteni".

Prema rečima novinara "Blica" Vuka Cvijića, za Branka Lazarevića policija za sada sumnja da je odavao službenu tajnu, ali ne i da je deo Šarićeve grupe.

"Ovo je zasad pretkrivični postupak - nema nikakve konkretizacije, nema optužnice, nema ni zahteva za sprovođenje istrage ni krivične prijave policije. Sami kontakti po sebi ne moraju da budu nikakav dokaz. Mi imamo primere da su mnogi kontaktirali sa pravosnažno osuđenim licima, Legijom, Radetom Markovićem... Ti ljudi nisu ni procesuirani", rekao je on.

Cvijić dodaje i da postoje najave da su još neki kontaktirali sa Šarićevom grupom, kao i da postoje još neki kontakti samog Lazarevića.

POVEZANE VESTI

Subota 26.01.2013. 19:55
Одавао тајне Шарићу,а сада издаје Србију.Ко је тај???
Subota 26.01.2013. 20:07
pravo pitanje ko je taj? odakle je, pa ce se neke stvari same razotkriti. crnogorski autohtoni drzavljanin? ko su mu roditelji i odakle su i odgovor se sam namece. i sta je njegova porodica od dzabaluka u stanovima dobila i saznajete o svemu o njemu! srbija je jedina drzava koja dozvoljava stranim drzavljanima cak i onih zemalja koje nam nisu nalonjene najvise funkcije,a posle ide cudjenje. neki od njih se samo setaju sa funkcije na funkciju.
Nedelja 27.01.2013. 02:02
A ko nije ??Kako će te toga naći,malo teže je.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online