Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 22.01.2013.
18:37
Beta A

"Nikolić treba što pre da se vidi sa Jahjagom"

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je važno da što pre dođe do susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednice Kosova Atifete Jahjage i da taj susret mora biti praćen konkretnom politikom koja će otvoriti drugačiju perspektivu.

 Što pre sastanak Jahjaga - Nikolić : Čedomir Jovanović

"Taj sastanak vidim kao potvrdu politike za koju smo se godinama borili u Srbiji. Dobro je što se predsednik Srbije menja na takav način", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini.

On je naveo i da građani Srbije imaju pravo na promene i da Nikolić i vladajuća koalicija menjaju sebe, ali pritom "beže od obaveza i odgovornosti da promene čitavu zemlju".

Jovanović je rekao da taj susret treba da prati politika koju će ljudi u Srbiji moći da razumeju i podrže, i koja će otvoriti drugačiju perspektivu za Srbiju, kosovske Albance i za region.

"Sve što se do sada dešavalo na planu rešavanja kosovskog problema u mandatu ove Vlade Srbije obeleženo je tim ličnim zaokretima, drugačijom politikom, ali i nespremnošću da se menja sama Srbija", ocenio je Jovanović.

On je ocenio i da je danas paradoksalna situacija da su odnosi lidera Srba i Albanaca iz dana u dan bolji i normalniji, ali se odnosi dva naroda pogoršavaju.

"Danas je odnos Srba i Albanaca komplikovaniji zbog sukoba koji su pratili postavljanje i uklanjanje spomenika u Preševu i odgovora koji je šokantan i koji je za svaku osudu, a koji se može videti kroz obračun sa nadgrobnim spomenicima", rekao je on.

Lider LDP je ocenio da Srbija, kroz "rigidan i grub stav" prema Albancima s juga Srbije, kompenzuje ustupke koje čini Albancima na Kosovu.

Dodao je da je država mogla da spreči postavljanje spomenika, ali je svesno dozvolila da se on podigne.

"Ostavili su otvoreno to pitanje tako što su podigli tenzije u Srbiji, a onda to rešili tako što su sa Tačijem napravili dogovor koji je u suprotnosti s onim što su godinama radili na Kosovu", rekao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.01.2013. 19:02
Ovaj petokolonaski gad jednu poentu ima kada kaze: "Taj sastanak vidim kao potvrdu politike za koju smo se godinama borili u Srbiji." Po prvi put, uz najvece gadjenje i ocaj, moram reci za njega da je u pravu!
Utorak 22.01.2013. 19:21
A neko bi morao da odgovara zbog priznavanja okupatorske vlasti u sopstvenoj zemlji i saradnji sa njima po ustavima svih drzava na svetu pa i zapadnih cije vrednosti ovaj lik navodno usvaja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online