Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 22.01.2013.
22:32
Beta A

Pariz i Berlin žele Srbiju u EU

Ambasadori Francuske i Nemačke Fransoa-Gzavije Denio i Hajnc Vilhelm izrazili su želju da balkanske zemlje prevaziđu neprijateljstva i da uskoro postanu deo Evropske unije. Ocenili su da će ulazak u EU omogućiti pomirenje u regionu. Postoji konsenzus da integracija nije završena bez zemalja Zapadnog Balkana. Sasvim je jasno da sve zemlje Zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu, a to naročito važi za Srbiju. Srbija je ključna zemlja u regionu i želimo da postane članica EU i to što pre, rekao je nemački ambasador u Beogradu

Nadamo se da će politički dijalog Beograda i Prištine dovesti do rezultata i da će ES uskoro moći da odredi datum za početak pregovora sa Srbijom: Fransoa-Gzavije Denio i Hajnc Vilhem
 

Dvojica ambasadora su organizovali zajednički prijem u Beogradu povodom proslave 50. godišnjice potpisivanja sporazuma o francusko-nemačkom pomirenju i saradnji.

"Večeras izražavam želju da će se Srbija, kao deo jugoistočne Evrope u kojoj vlada pomirenje, uz pomoć Francuske i Nemačke i svih drugih članica EU, uskoro pridružiti velikoj porodici Evropske unije, kojoj prirodno pripada", izjavio je francuski ambasador, govoreći na srpskom jeziku.

Grubješić: U junu datum pregovora

Nemački ambasador je rekao da je to želja i Nemačke i da Evropa ne bi bila potpuna bez Srbije.

Vilhelm je rekao da Francuska i Nemačka žele da sve zemlje na Balkanu prevaziđu neprijateljstva i postanu prijatelji i deo EU, koja je, kako je dodao, najveći mirovni projekat koji postoji.

Ambasadori su, govoreći na jeziku svog kolege, istakli da je francusko-nemačko prijateljstvo jedan od temelja na kojima počiva EU.

Među gostima na prijemu u ambasadi Francuske u Beogradu bio je i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović
 

Među gostima na prijemu u ambasadi Francuske u Beogradu bili su predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i brojni predstavnici diplomatskog kora i javnog života u Srbiji. Na svečanosti su deca iz nemačke i francuske škole u Beogradu otpevala "Odu radosti" iz Betovenove 9. simfonije, koja je oficijelna himna Evropske unije.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.01.2013. 22:46
nije da volim Rusiju nesto posebno, al posle nasih imaju najlepse zene sveta, pedera je vrlo malo, i u svakom drugom smislu bitnom po zivot i normalno funkcionisanje drzave i drustva su ispred zapada,..eeeeeeeeeeeeeeee...sta je dobro za neku drzavu je pitanje na koje bi narod trebao dati odgovor na referendumu, tako da bi to trebao biti cilj bilo koje vlasti u Srbiji.
Utorak 22.01.2013. 23:29
Osakacenu....!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online