Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.01.2013.
02:48
Beta A

"Vratiti monarhističko uređenje Srbije"

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Žika Gojković pozdravio je odluku o povratku posmrtnih ostataka kralja Petra Drugog Karađorđevića u Srbiju i zauzeo se za povratak monarhističkog državnog uređenja.

Srpski pokret obnove za zalaže za vraćanje monarhističkog uređenje Srbije

Posmrtni ostaci Karađorđevića treba da budu vraćeni danas iz crkve Svetog Save u Libertvilu u SAD, u mauzolej na Oplencu.


"Nadamo se da će uskoro i ostali članovi kraljevske porodice Karađorđević počivati u Srbiji", naveo je Gojković u saopštenju i dodao da "nikada veće jedinstvo srpskog naroda nije postojalo, nego za vreme monarhije".


"Monarhija, za razliku od republike, predstavlja tradiciju srpskog naroda. Srbija je bila najjača onda kada je bila monarhija, pa s obzirom na to da naša kruna ima legitimnog naslednika, princa Aleksandra Drugog Karađorđevića, SPO se zalaže za vaspostavljanje monarhije", naveo je Gojković.


Po njegovim rečima, većina zemalja članica EU ima monarhističko državno uređenje, a porodica Karađorđević uživa veliki ugled u svetu, u bliskim je rodbinskim i poslovnim vezama sa svim dvorovima u Evropi, što može samo da bude od koristi Srbiji i njenim građanima.


"Monarhija je jeftiniji sistem od republike, a na čelu države uvek bi se nalazio čovek od ugleda i poverenja građana, što od 1945. godine do danas u većini nije bio slučaj", ocenio je Gojković.


Uz Sloveniju, pristupni ugovor treba da ratifikuju i Velika Britanija, Nemačka, Belgija, Holandija i Danska. Proces ratifikacije u tim zemljama je počeo, ali su neke od njih poručile da čekaju završni monitoring izveštaj koji će Evropska komisija objaviti u martu, kako bi videle da li je Hrvatska ispunila sve obaveze.

Utorak 22.01.2013. 07:10
Kada bi bio kojim slučajem referendum po tom pitanju, šta mislite kako bi prošli monarhisti?
Utorak 22.01.2013. 02:52
Једино што ценим код СПО је њихово залагање за монархију.
Utorak 22.01.2013. 06:28
Овако понижени и беспомоћни какви смо,имагинарно и безразложно се надамо да би нам монархија ето била све и свја и земља благостања,као да би се тиме и сами људи променули.Читајте Рајса,као да је јуче шетао Србијом,а писао је у време монархије.И моје наградно питање,свим монархистима, кога на престо ? Александра ??!!!! од милион пута поновљене поражавајуће истине да ни српски језик није савладао,(за њега јапански амбасадор ,који је ту пар година прича течним српским) до незамисливе бруке везано за подршку приликом хапшења Младића.како је прошао на газиместану те године? и најважније ова минорна полтичка група срамни покрет обмане га подржавају,видећи искључиво неку могућу користи за себе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online