Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 19.01.2013.
16:16
Vestionline A

"Nećemo da radimo za političare"

Najoštrije osuđujemo političku odluku ugrađenu u budžet kojom se oduzimaju sopstveni prihodi direktnih korisnika, zbog čega je ukinuta stimulacija zaposlenima u pravosuđu, odnosno smanjena im je ionako niska zarada za 3.000 dinara", navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević.

Ukinuta je stimulacija zaposlenima u pravosuđu, odnosno smanjena im je zarada za 3.000 din: Sindikat pravosuđa Srbije pokloniće po kompas Dačiću i Stefanoviću
 

Dodaje se da bi novac naplaćen na ime prekršajnih kazni, sudskih taksi, paušala, kao i na ime odlaganja krivičnog gonjenja osumničenih, morao da se uplaćuje u pravosudni budžet.

Sindikat je ocenio da su uslovi rada u pravosuđu katastrofalni.

"Nedostaju zgrade, radne prostorije nisu krečene više od 30 godina, u nekim zgradama izliva se kanalizacija, liftovi su pokvareni, duguje se strankama u postupku, zaposlenima u zatvoru se duguju troškovi prevoza za nekoliko meseci", navodi se u saopštenju.

Saopšteno je i da se od prekršajnih kazni u Srbiji naplati 80 miliona evra godišnje od čega 30 odsto zadržavaju opštine na čijoj se teritoriji izvršio prekršaj.

- Tim novcem razmeću se odbornici. Da li građani znaju da Srbija ima više odbornika nego zaposlenih u pravosuđu? To su oni izabrani predstavnici građana na lokalnim izborima za skupštinu opštine ili grada, to jest lokalni i gradski poslanici. Oni, kao i pokrajinski i republički poslanici, imaju pravo na naknadu za rad, odnosno za

Kompasi za Dačića i Stefanovića

Misleći na naknade za rad i dnevnice koje dobijaju političari, Sindikat pravosuđa Srbije će, kako je navedeno, pokloniti po jedan kompas predsedniku Vlade (Ivici Dačiću) i predsedniku Narodne skupštine (Nebojši Stefanoviću), koji bi trebalo da ih podseti da usklade svoje ponašanje sa recesijom i počnu sa štednjom.

obavljanje odborničke dužnosti, naknadu za prisustvovanje sednicama skupštine opštine/grada (dnevnice), naknadu troškova prevoza radi vršenja odborničke dužnosti, naknadu materijalnih troškova nastalih vršenjem odborničke dužnosti, naknadu za rad u privremenim I stalnim radnim telima opštine/grada, dnevnice za službeni put… Naknada za rad isplaćuje im se u visini od 35% plate predsednika opštine (blizu 50.000 dinara). Odbornika u Srbiji ima oko 12.000, ne računajući predsednike opština i članove opštinskih i gradskih veća, kao i ostala imenovana i postavljena lica. Njihova primanja, u svakom slučaju, prevazilaze njihov radni učinak, piše dalje u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Subota 19.01.2013. 16:40
Гомила глупости и неистина! Као прво, а то су дебили из синдиката "поштеног" и " радног" правосуђа требали да провере пре него што су пустили језичине, одборници ПРИМАЈУ САМО ДНЕВНИЦЕ за своје присуство и свој рад на седницама скупштине. НЕ ПОСТОЈИ ДРУГА НАКНАДА ЗА РАД ОДБОРНИКА. А, ако баш траже господа из синдиката, нека подрже акцију провере имовине и њихових чланова, како је то у задње време кренуло у земљи. Да видимо од плата ли су постали богаташи многи њихови синдикално организовани правосудници или су и они , у слободно време, носили гајбице?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online