Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.01.2013.
19:51
A

"Đilas nudio novac za poslušnost Kurira"

Vlasnik dnevnog lista "Kurir" Aleksandar Rodić negirao je danas tvrdnje predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa da je žrtva medijske hajke i optužio ga da je pokušao da novcem kupi poslušnost i uticaj na uređivačku politiku tih novina.

Foto: Ilustracija

U saopštenju koje je Rodić poslao medijima navodi se da je Đilas 13. decembra prošle godine predložio u ime agencije "Dajrekt medija" da se utrostruči budžet za oglašavanje u listu "Kurir" i da se novac uplati avansno, a da je zauzvrat tražio određene ustupke u uređivačkoj politici.

"Drugim rečima, ponudio je pare u zamenu za poslušnost. Da odmah prestanemo da pišemo o njegovim aferama i malverzacijama. Dosledninašoj želji da u Srbiji postoji normalno i transparentno tržište, na kojem će svi imati iste uslove, odbili smo ovu ucenu", naveo je Rodić.

Đilas je ranije danas izjavio da su on i članovi DS pod političkim progonom na koji niko ne reaguje i izjavio da ne želi da plaća reket dnevnom listu Kurir, zbog čega je i tužio vlasnike tih novina.

"Objavljuju najgore laži o meni i nema reakcije na to. Da nekoga nazovu Hitlerom, ja bih reagovao", rekao je Đilas.

Rodić, međutim, tvrdi da je upravo Đilas već skoro deceniju eksluzivni organizator svih medijskih hajki u Srbiji i to u medijima koje kontroliše preko svoje marketinške agencije "Dajrekt medija".

"Činjenica je da je Đilas nastojao da u srpskim medijima zavede strahovladu i cenzuru i u tome uspeo, kao što je i činjenica da oni mediji koji se drznu da otvore ijednu aferu o njemu neće dobiti ni dinar od reklama preko njegove agencije, dok će, na drugoj strani, oni koji su poslušni i spremni da zatvore oba oka na sve to što Đilas i njegovi saradnici rade biti bogato nagrađeni nesrazmerno velikim udelom u marketinškom kolaču", naveo je Rodić.

On je dodao da je Đilas i ranije davao "nepristojne ponude" Kuriru i da je preko svojih saradnika pokušao i da kupi taj list, nudeći zauzvrat "rešavanje svih problema s državom".

"Umesto da odgovara za brojne malverzacije o kojima je Kurir pisao, Đilas po onoj narodnoj 'drž'te lopova' tvrdi da je reketiran, iako je upravo on taj koji se bavi reketiranjem i kupuje uređivačku politiku medija preko svoje agencije 'Dajrekt medija'", naveo je Rodić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.01.2013. 20:40
Zutokljunasti lopov. Kriminalac. Treba ga uhapsiti, kao i njegovog tajkuna.
Ponedeljak 14.01.2013. 20:08
Pohapsit kleptomane, EU poltron DS mora na liberalni i socijaldemokratski deo, LSV i LDP takodjer.da se razredi radi kradja, pa onda Dinkic i Dacic.Pa izbori.Dotle se jos malcic igra igra zmurke sa EU, onda se okrecemo BRIKS-u U medjuvremenu uzimati rusko-kineskje kredite i pripremati vojsku.Albanci da ih i sutra puste niz vodu i NATO i EU, nece da daju sta su dobili.Dakle rat sledi. Kad se jednom u SNS okrenuse, mogu jos jednom kad se operu pred MZ kako sebe zovu, posle vise nece trebati pa mogu da pokusaju da budu i normalna stranka interesa Srbije i zajedno sa DSS i Dverima da vode drzavu.
Utorak 15.01.2013. 06:56
To liči na Đilasa! Sada će slediti miniranje novina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online