Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.11.2015.
16:45
Tanjug A

Bogićević: Dao sam Rodiću milion evra, na nagovor DS-a

Vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević izjavio je da je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi ušao u posao sa VAC-om vezan za kupovinu Politike.

www.mc.rs
Prošao i poligraf: Miroslav Bogićević

Bogićević je za TV Pink rekao da to nije bila provizija, niti mito, već klasičan reket, te da je bio ucenjen.

Za to su, prema njegovim rečima, znali bivši predsednik Srbije Bopris Tadić, njegov šef kabineta Miodrag Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović.

Bogićević navodi da je taj novac 2012. dao u kešu, u više navrata, a da je slučaj prijavio MUP-u 2013.

On kaže da ga je na to da da novac Rodiću nagovorio Tadić, jer on, Rakić i Petrovic, kako kaže, nisu imali novac za kupovinu udela u Politici.

- Tadić me je zamolio da ja to kupim - rekao je Bogićević i dodao da su mu tražili da Rodiću da milion evra zato što su posao prethodno već ugovorili.

Bogićević tvrdi da ima svedoke za svoje tvrdnje.

On kaže da MUP nije reagovao kada je prijavio slučaj, kao i da je pre neki ponovo dao izjavu policiji tim povodom i da je prošao na poligrafu.

Prošao poligraf

Poligrafsko ispitivanje valsnika Farmakoma Miroslava Bogićevića pokazalo je da su tačni navodi da su ga reketirali vlasnik Kurira Aleksandar Rodić i njegov saradnik Dušan Bjelopetrović, izjavila je danas načelnica Uprave kriminalisticke policije Nataša Senić.

- Miroslav Bogićević samoinicijativno je pristupio u prostorije policije i tom prilikom dao izjavu da ga je u više navrata Akleksandar Rodić reketirao i pokušao od njega da iznudi novac. Nakon davanja takve izjave uz saglasnost Miroslava Bioćevića izvršeno je poligrafsko ispitivanje kako bi se potvrdilo da li su navodi takve izjave istiniti i testiranje je pokazalo da jesu, odnosno da je tom prikom govorio istinu - rekla je ona u izjavi za TV Pink.

Tanjug

Tadić demantuje Bogićevićeve navode

Predsednik Socijademokratske stranke (SDS) Boris Tadić demantovao je danas navode vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića.

- Čim sam dobio saznanje da me Bogićević optužuje za učecšće u kriminalnim aktivnostima i ucenama i reketiranju, hoću da izjavim da nemam nikakve veze sa tim postupkom. Ne samo u slučaju gospodina Bogićevića, već u svim slučajevima. Nikada, ni od koga nisam uzimao novac, nikoga nisam reketirao i ucenjivao - rekao je Tadić.

On je poručio da je svoj posao obavljao u skladu sa zakonom i upitao zašto se samo dan posle formiranja novog opozicionog saveza emituju "emisije na televiziji i kampanja privatnih medija, naručenih komentatora, kriminologa".

- Ovo je kraj pravnog sistema i kraj pravne države i ukoliko se ovako bude nastavilo, cenu za ovakav postupaka platiće građani - rekao je Tadić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online