Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 09.01.2013.
08:17
Danas A

Pokrajinska vlada stabilna

Vlada Vojvodine koju predvodi premijer Bojan Pajtić je stabilna, ističu predstavnici DS, LSV i SVM za Danas, koji u vojvođanskom parlamentu čine vladajuću koaliciju, povodom reči šefa poslaničkog kluba SNS u Skupštini Vojvodine Igora Mirovića da će u ovoj godini doći do promene pokrajinske vlasti i da bi "aktuelna pokrajinska vlada morala da podnese ostavku".

Pokrajinska vlada na čelu sa Bojanom Pajtićem stabilna, kažu u vladajućim strankama
 

"Koliko je realno da republička vlada podnese ostavku toliko je realno i da Vlada Vojvodine učini to isto“, kaže za Danas potpredsednik vlade Vojvodine Goran Ješić, inače član DS. Ipak, on podseća da DS sa svojim koalicionim partnerima LSV i SVM ima ubedljivu većinu. "Ne postoji nikakva nestabilnost u vladi i Skupštini iako postoje svakojaki politički pritisci“, naglašava Ješić.

Pastor: Teško do promene vlasti

Balint Pastor, funkcioner SVM, za Danas navodi je teško zamislivo da s ubedljivom većinom koju DS ima dođe do promene vlasti u Vojvodini i da isključivu nadležnost za raspisivanje izbora ima predsednik vojvođanskog parlamenta a ne republička vlada.

I Borislav Novaković, šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, za Danas kaže da je nerealno da se vlast u AP promeni „jer je jedini način da dođe do novih izbora ostavka pokrajinske vlade ili izglasavanje nepoverenja vladi“. "Sama DS, od ukupno 117 poslanika ima apsolutnu većinu, pa se stvarno ne naziru bilo kakve indicije za mogućnost vanrednih pokrajinskih izbora“, ukazuje Novaković.

Aleksandra Jerkov, portparol LSV, za Danas kaže da je SNS pokazala da ne pridaje značaj rezultatima izbora i dodala da će ti pokušaji naprednjaka ostati samo pokušaji, jer ne postoji način za prekombinovanje vlasti u Vojvodini.

Iako Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, trenutno ih je 117 jer su trojica dali ostavke, pa se očekuju izbori za ta mesta. U pokrajinskom parlamentu DS ima 58, SNS 22, SPS 13, LSV 10, SVM sedam, SRS pet, DSS četiri i LDP jednog poslanika. Za prekomponovanje vlasti i većinu od 61 poslanika naprednjacima bi osim poslanika SPS, SRS, DSS bili potrebni i glasovi trenutnih partnera demokrata LSV i SVM.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.01.2013. 12:00
mile11 /to mu dodje Beograd/evo tebi Novi sad da kaze pre ce Vojvodina postati REPUBLIKA nego da docekas da padne vlada APV .Nema vise JOGURTA ni jedna mlekara neradi!
Sreda 09.01.2013. 12:02
A da mile11 "di su Vojvodjanski novci " pa kod tebe u Beogradu ,jer sve uplatnice GLASE NA REPUBLIKU ,ako nisi znao .A cak ZAMISLI I VOJVODJANSKA BANKA JE U BEOGRADU .Eto moj Derane znamo mi ko nas PLJACKA !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online