Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 07.01.2013.
12:35
Beta A

"Više neću tražiti dozvolu za Kosovo"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da je za Božić hteo da bude na Kosovu i Metohiji ali, kako je rekao, "taj ispit nije položila evropska zajednica".

Predsednik Srbije sinoć na božićnoj liturgiji
 

"Ja od albanskih vlasti nisam ni očekivao da dozvole da sa delom naroda provedem ovaj najradosniji dan i Evropska unija mora dobro da razmisli kada ubeđuje Srbiju da je statusno neutralna i da želi da pomogne da svi živimo bolje", rekao je Nikolić novinarima ispred Saborne crkve posle Božićne liturgije.

Nikolić je 28. decembra podneo zahtev misiji Euleks u Prištini da 7. januara u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji, ali nije dobio odgovor. Upitan da li će ponovo tražiti dozvolu da ide na Kosmet, Nikolić je rekao da neće da traži dozvolu za koju zna, kako je naveo, da mu je niko neće dati.

"Ovo će biti osnov za pregovore. Ovo je biti ili ne biti - da li predsednik može da ode na Kosovo ili ne", kazao je Nikolić.

Predsednik Srbije je dodao da nije tražio da na Kosovo ide u političku misiju nego u versku misiju, ali, kako je rekao, "tamo nema mnogo ljudi koji veruju u boga". Nikolić je još rekao da su građani i do sada prolazili kroz mnoga iskušenja i da očekuje da ove godine Srbija izađe jača.

"Naš točak je do dna dohvatio blato i sad treba da izlazi napolje", kazao je on, dodajući da je vlada "na ispitu" i da misli da može da obezbedi bolji život.

"Želim da ova godina zaista bude prelomna i čekaju nas velika iskušenja s prijateljima i sa manjim prijateljima", rekao je predsednik Srbije.

Sutra usvajanje platforme

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da bi na sutrašnjem sastanku državnog vrha trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu na njegov predlog.

 

"Trebalo bi sutra da bude usvojena platforma na moj predlog, a da iz nje proistekne rezolucija koju vlada predlaže skupštini, nadam se u petak, tako smo se dogovorili", rekao je Nikolić.

 

On je rekao da u petak očekuje sednicu parlamenta na koju bi on trebalo da bude pozvan i da, kako je kazao, "celom svetu konačno pokažemo šta želimo i šta možemo".

 

Predsednik Srbije je rekao da platformi ne treba da se pristupa sa "skepsom, nepoverenjem i autocenzurom".

 

"To je ono što Srbija danas može da ostvari, iznad toga ne može, ali ispod toga ne sme ako imamo čast i dostojanstvo", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.01.2013. 12:58
Е мој Томо наиванси к`о француска собарица, или се само правиш?
Ponedeljak 07.01.2013. 13:21
"Vise necu traziti....." na njegovom jeziku znaci "ubuduce necu ni da idem...."!
Ponedeljak 07.01.2013. 13:07
"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da je za Božić hteo da bude na Kosovu i Metohiji ali, kako je rekao, "taj ispit nije položila evropska zajednica".. Sto mu je recenica "Danas je Bozic, Eu nije polozila taj ispit". Da gos'n Nikolicu, ali ko rano rani sam u nju pada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online