Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 31.12.2012.
04:24
Beta A

Srbiji u junu datum za pregovore sa EU?

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić izjavio je da će Srbija u junu "vrlo verovatno" dobiti datum za početak pristupnih pregovora s Evropskom unijom.

Veruje da će Srbija u junu da dobije datum za početak pregovora sa Evropskom unijom: Ivan Mrkić, ministar inostranih poslova Srbije
 

Mrkić je u intervju za beogradski Blic na pitanje da li Srbija može dobit datum početka pristupnih pregovora rekao: "Možda i možemo. Sada kako stvari stoje, vrlo
verovatno".

Šef diplomatije, koji je, kako je rekao, učestvovao u sastavljanju platforme o Kosovu, naveo je da bi srpski državni vrh bio zadovoljan ako Zapad u celini prihvati taj dokument o Kosovu.

"Mi smo strancima dali non-pejper, tj. radni papir. Tu nema zaglavlja, nema naslova, nema ničega od toga. To je naše viđene, naš doprinos rešenju kosovskog pitanja, voleli bismo da tako bude. Hiljadu puta smo doživeli zamerke kako Srbi nikako da kažu šta hoće. Sad smo rekli, i ođednom je ispao veliki problem", rekao je on.

Mrkić je rekao da međunarodna zajednica različito reaguje na srpski predlog, ali da će sada kada shvata pravu svrhu tog papira, neki delovi iz njega naći na podršku, "jer ima tamo zdravih rešenja".

Na pitanje zašto je premijer Ivica Dačić negodovao ako je državni vrh učestvovao u sastavljanju platform, Mrkić je rekao da ima hiljadu tumačenje i da se stvara pritisak bez osnove.

"Verujem da je premijer hteo da bude uverljiv da objasni da mi posle četiri meseca rada nismo izašli s papirom s kojim želimo sve da pokvarimo. U ovoj vladi nema nesporazuma. Mi smo zajedno na tome radili", rekao je Mrkić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.12.2012. 04:43
Koji zumbuli? Ili se prave glupi i naivni, ili su zaista takvi! Svakako mislim na srpske politicare pa i na ovog ministra! Ali ipak mi je lakse za poverovati da su potkupljeni, ucenjeni od USA i vodecih zemalja EU i jednostavno igraju onako kako im se naredi!! Za njih je patriotizam, srpstvo, Srpska Pravoslavna Crkva pa i sama Srbija nista. Srbija i politika im sluze kao odskocna daska da se brzo i lako obogate. Dokle ce tako, ne znam?
Ponedeljak 31.12.2012. 04:50
"Možda i možemo. Sada kako stvari stoje, vrlo verovatno"....... ali kako "stvari stoje" ... nesto mi je tu nedoreceno..?! Razumem ja sta je platforma (baza za nadogradnju) ..... ali o cemu se pricalo sa EU sta ce se sagraditi na toj platformi..?! Ovakva kakva je trenutno platforma nije ni losa ..... ali zidanje moze biti ocajno (pogubno)...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online