Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 30.12.2012.
10:05
Kurir A

"Samardžiću, zar ti da predaješ o EU?!"

Premijer Srbije Ivica Dačić žestoko se posvađao sa poslanikom DSS Slobodanom Samardžićem na sednici parlamenta tokom koje su predstavnici opozicije postavljali pitanja Vladi.

"Dačiću, to što vi plivate punom parom prema EU, ne znači da je vama jasno kuda idete"
 

U oštroj polemici povodom platforme o Kosovu, Dačić je poručio Samardžiću da bi bilo neodgovorno prema narodu i državi ukoliko bi Srbija prekinula proces evrointegracija i da je neistinita teza da bi Srbija odustajanjem od EU mogla bolje da odbrani Kosovo i Metohiju. On je rekao da je DOS, čiji je deo bio i DSS 2001. godine, pobedio na politici približavanja EU.

- Govorili ste da je Milošević zaratio sa celim svetom, da je počinio ratne zločine... Svako ima deo biografije koji nije baš slavan - rekao je Dačić i upitao Samardžića koji predmet predaje na Fakultetu političkih nauka.

- Koji predmet predajete? Evropske integracije? I šta ćete predavati ako Srbija ne nastavi put ka EU - upitao je Dačić, ali se potom ispravio i rekao da su mu napisali da Samardžić ipak predaje politički sistem EU.
 

"Kad čujem kako govorite protiv EU, dođe mi da je podržim"

Samardžić je na to rekao da je Dačić promašio temu i da nije odgovorio na njegovo pitanje da li će u Skupštini Srbije biti rasprave oko daljeg toka evropskih integracija, zato što "ili neće ili ne ume".


- To što vi plivate punom parom prema EU, ne znači da je vama jasno kuda idete. Imate iluziju da se približavate nekom cilju koji ne postoji, pričate o Albaniji, kao da ne znate kakvo je razmišljanje u EU o proširenju... Mnogo toga se promenilo od 2001. godine - uzvratio je Samardžić.

Na to mu je Dačić odbrusio:
- Kad čujem kako govorite protiv EU, dođe mi da je podržim. Mislim da to nije principijelno, to nije bila osnova vaše politike kad ste došli na vlast - odgovorio je Dačić poslaniku DSS.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.12.2012. 11:03
Можда и није била основа политике дела ДОС-а, кога данас представља ДСС, противљење уласку у ЕУ у периоду освајања власти, али су они нешто научили и поправили се.Онај ко се исправља заслужује пажњу. Међутим, ништа није црно-бело. Политика је озбиљна вештина.У њој се често говори што се не мисли.Ради у једном правцу да би се прикриле стварне намере кретања у сасвим другом.Чине уступци у малом да би се остварили већи циљеви. На том пољу пада Коштуница и ДСС. Он се понаша у задње време као слон у стаклари. Ни мало осећаја за околности. Што се тога тиче сви они могу само да уче од Дачића. Не треба, али ипак понављам, нисам ни члан ни симпатизер СПС-а. Само поштовалац вештине у животној ствари
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online