Nedelja 30.12.2012.
10:05
Kurir

"Samardžiću, zar ti da predaješ o EU?!"

"Dačiću, to što vi plivate punom parom prema EU, ne znači da je vama jasno kuda idete"
 

U oštroj polemici povodom platforme o Kosovu, Dačić je poručio Samardžiću da bi bilo neodgovorno prema narodu i državi ukoliko bi Srbija prekinula proces evrointegracija i da je neistinita teza da bi Srbija odustajanjem od EU mogla bolje da odbrani Kosovo i Metohiju. On je rekao da je DOS, čiji je deo bio i DSS 2001. godine, pobedio na politici približavanja EU.

- Govorili ste da je Milošević zaratio sa celim svetom, da je počinio ratne zločine... Svako ima deo biografije koji nije baš slavan - rekao je Dačić i upitao Samardžića koji predmet predaje na Fakultetu političkih nauka.

- Koji predmet predajete? Evropske integracije? I šta ćete predavati ako Srbija ne nastavi put ka EU - upitao je Dačić, ali se potom ispravio i rekao da su mu napisali da Samardžić ipak predaje politički sistem EU.
 

"Kad čujem kako govorite protiv EU, dođe mi da je podržim"

Samardžić je na to rekao da je Dačić promašio temu i da nije odgovorio na njegovo pitanje da li će u Skupštini Srbije biti rasprave oko daljeg toka evropskih integracija, zato što "ili neće ili ne ume".


- To što vi plivate punom parom prema EU, ne znači da je vama jasno kuda idete. Imate iluziju da se približavate nekom cilju koji ne postoji, pričate o Albaniji, kao da ne znate kakvo je razmišljanje u EU o proširenju... Mnogo toga se promenilo od 2001. godine - uzvratio je Samardžić.

Na to mu je Dačić odbrusio:
- Kad čujem kako govorite protiv EU, dođe mi da je podržim. Mislim da to nije principijelno, to nije bila osnova vaše politike kad ste došli na vlast - odgovorio je Dačić poslaniku DSS.

2024 © - Vesti online