Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 26.12.2012.
10:46 >> 16:41h
Blic A

Milanka ima i državni stan i vilu?

Milanka Karić koristi stan za službene potrebe od 150 kvadrata iako u svom vlasništvu ima kuću od 800 kvadrata i jednosoban stan od 34,5 kvadrata, piše "Blic".

Milanki Karić Skupština nije odobrila korišćenje službenog stana, niti je ona to tražila. To mogu da dobiju poslanici koji nemaju prebivalište u Beogradu
 

Milanka Karić danas je demantovala ove informacije navodeći da je pomenuti stan u privatnom vlasništvu, i da ga je iznajmila u "potpuno privatne svrhe", kako je navedeno u saopštenju.

Ovi podaci stoje u njenoj imovinskoj karti, koja je 29. juna 2012. godine objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Zanimljivo je da je Karićeva ovaj apartman dobila na korišćenje u januaru 2011, u vreme prošlog skupštinskog saziva, kada nije ni bila poslanica, niti državni funkcioner.

"Nemojte da se bavite tme. Dolazi Nova godina. Pišite o nečem što je lepo."

 

Dragoljub Karić iz Pokreta snaga Srbije nije mogao da sa sigurnošću za "Blic" da demntuje taj podatak, ali je naveo da ne veruje da supruga njegovog brata koristi službeni stan.

 

"Nemojte da se bavite tme. Dolazi Nova godina. Pišite o nečem što je lepo. Milanka je poštena žena i ugledajte se na nju. Ona se odrekla plate u Skupštini", kaže on i dodaje da je ona trenutno na putu van zemlje.

"Blic" je pokušao da dođe do odgovora od nadležnih insitucija po kom je na osnovu poslanica Pokreta snaga Srbije i supruga jednog od nekada najbogatijih Srba Bogoljuba Karića, koji je u bekstvu, dobila na korišćenje službeni stan, ali niko nije umeo to da objasni listu.

"Milanki Karić Skupština nije odobrila korišćenje službenog stana, niti je ona to tražila. To mogu da dobiju poslanici koji nemaju prebivalište u Beogradu. Njima se plaća zakup i režije u iznosu ne većem od 35.000 dinara", kaže Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora u Skupštini.

Osim parlamenta, još samo Vlada može da plaća ili da dodeli na korišćenje službeni stan nekom državnom funkcioneru. "Blic" je juče kontaktirao pres službu u Nemanjinoj 11, ali nije dobio odgovor.

Takođe, list je pokušao da ta saznanja proveri i u Direkciji za imovinu, koja vodi računa o nekretninama u vlasništvu države. Ni Srboljub Panić, direktor Direkcije, nije mogao da odgovori po kom osnovu bi Karićeva mogla da dobije stan na korišćenje.

"Prvo na korišćenje službenog stana imaju funkcioneri i postavljena lica koja nisu iz Beograda. Iskreno govoreći, ne vidim osnov po kom bi se Milanki Karić mogao dodeliti stan za službene potrebe", ističe on.

Ni Slobodan Homen, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde, a kasnije i portparol Vlade, ne zna da je Karićeva dobila stan na korišćenje.

"Mora da je neka greška. Zaista ne znam ništa o tome", rekao je on.

Osim što je prijavila da je vlasnik vile i jednosobnog stana, Milanka Karić je Agenciji prijavila i da je vlasnik 50 odsto akcija u Karić fondaciji, kao i da je u njenom vlasništvu 33 odsto imovine Akademije umetnosti.

Milanka Karić je prvi put izabrana za poslanicu u maju ove godine, podseća list.

Sreda 26.12.2012. 11:16
Neki su više građani Srbije od ostalih građana. Karići su dobili od Sbije maksimalno, koliko god su mogli da "izvuku".
Sreda 26.12.2012. 13:00
Pa u kući bi morala da plaća veći račun za struju!
Sreda 26.12.2012. 13:15
Karice poznajem licno ali da li su se obogatili prodavajuci znacke koje su proizvodili u Peci ! Ma sigurno nisu ali ja se pitam dokle ce ici ta nasa srbska pohlepa.Ima toliku kucu , taj stancic negde sigurno u Siminoj ili slicnoj ulici pa jos taj stan od 150 kv.koji niko nezna ko joj ga je dodelio to samo kazuje koliko je ta zuta kuga pogana i unistila sve sto je moralno posteno ..............itd itd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online