Sreda 26.12.2012.
10:46 >> 16:41h
Blic

Milanka ima i državni stan i vilu?

Milanki Karić Skupština nije odobrila korišćenje službenog stana, niti je ona to tražila. To mogu da dobiju poslanici koji nemaju prebivalište u Beogradu
 

Milanka Karić danas je demantovala ove informacije navodeći da je pomenuti stan u privatnom vlasništvu, i da ga je iznajmila u "potpuno privatne svrhe", kako je navedeno u saopštenju.

Ovi podaci stoje u njenoj imovinskoj karti, koja je 29. juna 2012. godine objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Zanimljivo je da je Karićeva ovaj apartman dobila na korišćenje u januaru 2011, u vreme prošlog skupštinskog saziva, kada nije ni bila poslanica, niti državni funkcioner.

"Nemojte da se bavite tme. Dolazi Nova godina. Pišite o nečem što je lepo."

 

Dragoljub Karić iz Pokreta snaga Srbije nije mogao da sa sigurnošću za "Blic" da demntuje taj podatak, ali je naveo da ne veruje da supruga njegovog brata koristi službeni stan.

 

"Nemojte da se bavite tme. Dolazi Nova godina. Pišite o nečem što je lepo. Milanka je poštena žena i ugledajte se na nju. Ona se odrekla plate u Skupštini", kaže on i dodaje da je ona trenutno na putu van zemlje.

"Blic" je pokušao da dođe do odgovora od nadležnih insitucija po kom je na osnovu poslanica Pokreta snaga Srbije i supruga jednog od nekada najbogatijih Srba Bogoljuba Karića, koji je u bekstvu, dobila na korišćenje službeni stan, ali niko nije umeo to da objasni listu.

"Milanki Karić Skupština nije odobrila korišćenje službenog stana, niti je ona to tražila. To mogu da dobiju poslanici koji nemaju prebivalište u Beogradu. Njima se plaća zakup i režije u iznosu ne većem od 35.000 dinara", kaže Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora u Skupštini.

Osim parlamenta, još samo Vlada može da plaća ili da dodeli na korišćenje službeni stan nekom državnom funkcioneru. "Blic" je juče kontaktirao pres službu u Nemanjinoj 11, ali nije dobio odgovor.

Takođe, list je pokušao da ta saznanja proveri i u Direkciji za imovinu, koja vodi računa o nekretninama u vlasništvu države. Ni Srboljub Panić, direktor Direkcije, nije mogao da odgovori po kom osnovu bi Karićeva mogla da dobije stan na korišćenje.

"Prvo na korišćenje službenog stana imaju funkcioneri i postavljena lica koja nisu iz Beograda. Iskreno govoreći, ne vidim osnov po kom bi se Milanki Karić mogao dodeliti stan za službene potrebe", ističe on.

Ni Slobodan Homen, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde, a kasnije i portparol Vlade, ne zna da je Karićeva dobila stan na korišćenje.

"Mora da je neka greška. Zaista ne znam ništa o tome", rekao je on.

Osim što je prijavila da je vlasnik vile i jednosobnog stana, Milanka Karić je Agenciji prijavila i da je vlasnik 50 odsto akcija u Karić fondaciji, kao i da je u njenom vlasništvu 33 odsto imovine Akademije umetnosti.

Milanka Karić je prvi put izabrana za poslanicu u maju ove godine, podseća list.

2024 © - Vesti online