Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 25.12.2012.
22:11
Beta A

"Cilj platforme prekid evrointegracija"

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je da nacrt platforme o Kosovu kakav je sada, vodi u prekid procesa evrointegracija, ali da postoji mogućnost i da je "napravljena za unutrašnje-političke potrebe".

Predsednik DS Dragan Đilas
 

"Ukoliko nije platforma napravljena za unutrašnje-političke potrebe, jer svi znamo da takve teme služe za dobijanja rejtinga, ako nije napravljena za to, onda je napravljena da se prekine proces evrointegracija i nastavak razgovora sa Evropom", rekao je Đilas
gostujući u emisji "Oko magazin" na Radio televiziji Srbije (RTS).

On je istakao da su "mnoge lepe stvari" napisane u platformi, ali da su neostvarive i dodao da će DS podržati konačan tekst platforme ukoliko bude realan.

Đilas je podsetio da platforma još nije stigla u Skupštinu i da se  o njoj nisu izjasnile neke od najvećih stranka, što, po njemu, navodi na zaključak da je polatforma nerealna.

"Jedino ko stalno daje izjave je (premijer Srbije Ivica) Dačić, i sve su čudne i različite", kazao je Đilas i dodao da je premijer izgubio dve veoma važne bitke u procesu pregovra sa Prištinom.

"Mi imamo carinu između centralne Srbije i Kosova, ona postoji i naplaćuje se ovako ili onako, i imamo oficire za vezu. Ni jedna ni druga stvar nisu bile predviđene sporazumom koje je parafirao Borko Stefanović. Tu je vrlo jasno bilo napisano da to nisu granični prelazi, da nema zastave, grba, nema oznaka države", kazao je Đilas.

On je ocenio da je položaj Srbije otežan jer postoje dve zvanične politike, predsednika koji je predložio platformu i premijera.

"Premijer nije smeo sebi da dozvoli da izgovri rečenicu da se odustaje od politike Kosovo je Srbija. Ja vas pitam sa koje pozicije 17. januara razgovara sa Tačijem? Ko je Tači, premijer priznate države ili privremene vlade na Kosovu kako je mi zovemo", rekao je Đilas.

On je ponovio da je politika DS po pitanju Kosova jasna i da je za tu stranku najvažnija bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

"Ništa ne vredi teritorija, ako nema ljudi. Važno je da se naprave takvi okviri koji će garantovati njihovu bezbednost, povezivanje opština, nesmetanu komunikaciju sa ostatkom Srbije i koji će omogućiti da im pomognemo. Problem je što sa svakom novom Vladom imamo novu politiku, krajnje je vreme da napravimo nacionalni program, ne za pet, već za narednih pedeset godina", rekao je Đilas.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.12.2012. 22:20
To rece djilas, milijarder u evrima zahvaljujuci clanstvu u DS. Djilas-bus-plus radi i dalje.. Revolucija i povracaj pokradenog Narodu samo mogu spasiti Srbe i Srbiju od nestajanja !!
Utorak 25.12.2012. 23:11
Ama covece zajebi bre vise satim EVRO-INETGRACIJAMA http://www.youtube.com/watch?v=qQuCF4Dpzhc
Utorak 25.12.2012. 22:24
Тачно риђане, време је. Али у том националном програму нрма места за вас националне издајнике!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online