Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 25.12.2012.
13:42
Blic A

Četnici se nadali da će im Dačić "progledati kroz prste"

-Inspekcijske službe i tužilaštvo rade svoj posao i očekujem da će odluka o spomeniku borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe uskoro biti doneta - izjavio je za "Blic" šef Koordinacionog centra za jug Srbije Zoran Stanković. Premijer Ivica Dačić u nedelju je pozvao lokalne vlasti u Preševu da sami uklone spomenik ili će biti srušen.

Očekuje se odluka o spomeniku borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe: Zoran Stanković

Grupu od 14 osoba koja je u nedelju privedena na naplatnoj rampi "Nais" kod Niša pod sumnjom da su krenuli da ruše spomenik, činili su pripadnici Četničkog pokreta iz Kruševca, Šapca, Mladenovca, Beograda, Bora, Zaječara i Trstenika.

Oni su sami potvrdili ovu informaciju na jednom sajtu uz fotografije pretresa i privođenja. Na sajtu objašnjavaju da su se "nosili mišlju da će im ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić progledati kroz prste i reći ‘ma neka ih neka ga razbiju, nama će da olakšaju‘ ". Većina osumnjičenih puštena je odmah posle informativnog razgovora, dok su trojica privedena u Prekršajni sud, gde su kažnjeni prvostepenom presudom sa ukupno 38.000 dinara.

- Kod njih su pronađena dve macole, jedan metalni boks, metalna palica, jedan nož i lisice. Reč je o predmetima koji mogu da posluže kao hladno oružje ili za napad na ljude i imovinu, pa su izrečene prekršajne kazne - kaže portparol Prekršajnog suda Mišel Marković.

Portparol PU u Vranju Dragan Stamenković rekao je da policijske patrole nisu dežurale uz spomenik poginulim pripadnicima OVPBM u centru Preševa, ali da su bile u blizini zbog dojave koju su imali da će neko pokušati da sruši spomenik.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.12.2012. 18:50
Dakle, Dačić se ne boji da skloni spomenik, on to ne želi. Niču spomenici svim prvacima srbokolja širom zemlje a kad treba da se rehabilituje Draža Mihailović svi skaču ko opareni. Šta bi tek bilo da mu spomenik podignemo usred Beograda? A zamislite tek nekom ko je iz petnih žila pokušavao da spase što više srpskih života kao Milan Nedić? Pa takvi će do kraja srpskog istrebljenja da ostanu 'izdajnici' dok biste raznoraznim handžar i učk herojima metastaziraju širom Srbije. Usred Beograda počiva naš težak dušmanin Broz. A koliko spomenika Milošu Obrenovicu imamo u Srbiji, zna li neko? Koliko spomenika Despotu Stefanu i Caru Dušanu Silnom? E toliko koliko ih imamo, toliko nam još godina ostaje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online