Utorak 25.12.2012.
13:42
Blic

Četnici se nadali da će im Dačić "progledati kroz prste"

Očekuje se odluka o spomeniku borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe: Zoran Stanković

Grupu od 14 osoba koja je u nedelju privedena na naplatnoj rampi "Nais" kod Niša pod sumnjom da su krenuli da ruše spomenik, činili su pripadnici Četničkog pokreta iz Kruševca, Šapca, Mladenovca, Beograda, Bora, Zaječara i Trstenika.

Oni su sami potvrdili ovu informaciju na jednom sajtu uz fotografije pretresa i privođenja. Na sajtu objašnjavaju da su se "nosili mišlju da će im ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić progledati kroz prste i reći ‘ma neka ih neka ga razbiju, nama će da olakšaju‘ ". Većina osumnjičenih puštena je odmah posle informativnog razgovora, dok su trojica privedena u Prekršajni sud, gde su kažnjeni prvostepenom presudom sa ukupno 38.000 dinara.

- Kod njih su pronađena dve macole, jedan metalni boks, metalna palica, jedan nož i lisice. Reč je o predmetima koji mogu da posluže kao hladno oružje ili za napad na ljude i imovinu, pa su izrečene prekršajne kazne - kaže portparol Prekršajnog suda Mišel Marković.

Portparol PU u Vranju Dragan Stamenković rekao je da policijske patrole nisu dežurale uz spomenik poginulim pripadnicima OVPBM u centru Preševa, ali da su bile u blizini zbog dojave koju su imali da će neko pokušati da sruši spomenik.

2024 © - Vesti online