Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.12.2012.
11:49
Beta A

"Mišković nije sam upravljao kompanijom"

Predsedavajući Borda direktora Delta holdinga Dejan Jeremić izjavio je da vlasnik Delte Miroslav Mišković nije sam donosio odluke o kompaniji i da neće biti revidiran ranije usvojeni petogodišnji strateški plan. Prema tome, neće biti ni odustajanja od investicija...

"Nijedan čovek ne bi mogao lično da donosi sve odluke u kompaniji koja je do prošle godine zapošljavala 25.000 ljudi, poslovala u desetak zemalja, bavila se raznorodnim delatnostima..."
 

"Uverenje da je odluke donosio samo gospodin Mišković, potpuno je pogrešno. Nijedan čovek na svetu ne bi mogao lično da donosi sve odluke u kompaniji koja je do prošle godine zapošljavala 25.000 ljudi, poslovala u desetak zemalja, bavila se potpuno raznorodnim delatnostima, od maloprodaje, preko agrarne proizvodnje, real estate-a, do uvoza i distribucije različite robe", rekao je Jeremić za NIN.

Prema njegovim rečima, privođenje Miškovića nije izazvalo pojačanu nervozu ni poslovnih partnera, ni kreditora, kojima je Delta holding na osnovu konsolidovanog finansijskog izveštaja, krajem prošle godine dugovao nešto više od 40 milijardi dinara, ili skoro 400 miliona evra. Postupak protiv Miškovića, kako je dodao, neće imati negativne efekte ni na već započete pregovore sa novim poslovnim partnerima.

Kako do dokaza da je Mišković davao mito političarima?

"Sarađujemo sa izuzetno velikim brojem kompanija, takođe i sa praktično svim bankama koje posluju na našem tržištu. Ne očekujemo nikakve promene u našim poslovnim odnosima, jer za njih nema razloga", rekao je Jeremić.


Poslovanje Miškovića ranije nije bilo sumnjivo


Poslovanje srpskog biznismena Miroslava Miškovića u Crnoj Gori proveravano je 2009. godine, ali nije bilo informacija koje bi ukazivale da taj predmet treba sudski
procesuirati, preneo je podgorički list Vijesti.

Pozivajući se na odgovor koji je dobio od savetnice direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Mirjane Bošković, list je naveo da je tada proveravano i poslovanje šest povezanih firmi u Crnoj Gori, a to je učinjeno na "zahtev jednog državnog organa".

Uprava za sprečavanje pranja novca je odmah postupila po zahtevu, prenele su Vijesti odgovor iz Uprave na čijem je čelu Predrag Mitrović.

Bošković je u odgovoru, takođe, navela da su određene informacije pribavljene i od nekih finansijsko-obaveštajnih službi drugih država, ali da ni njihove informacije nisu ukazivale na potrebu procesuiranja pomenutog predmeta. Prema navodima u odgovoru, Uprava za sprečavanje pranja novca ovakve predmete "drži u statusu-pratiti dalje". To je u skladu sa nadležnostima Uprave, jer se, kako je objasnila Bošković, mogu pojaviti nove informacije koje mogu navesti na sumnju o pranju novca. Ako do toga dođe, kako je Bošković najavila, Uprava će odmah preduzeti potrebne mere i radnje iz svoje nadležnosti i slučaj procesuirati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online