Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 19.12.2012.
00:13
Beta A

"Platforma o Kosovu prepreka dijalogu"

Iz kabineta predsednice Kosova Atifete Jahjage je saopšteno da je platforma Srbije za rešenje pitanja Kosova nelegalna i nelegitimna jer se odnosi na "teritoriju druge nezavisne i suverene države".

Nezadovoljna pltaformom Srbije o Kosmetu: Atifete Jahjaga
 

Arber Vlahiu, portparol predsednice Jahjage, ocenio je za dnevnik "Ekspres" (Expres) da je platforma Srbije prepreka u dijalogu Beograda i Prištine.

"Predlog Srbije nije legalan, niti legitiman jer se odnosi na teritoriju druge, nezavisne i suverene države. Ovaj predlog predstavlja prepreku i procesu dijaloga koji se vodi u Briselu uz posredovanje EU i podršku SAD", kazao je Vlahiu.

Takav predlog, kako je naveo, ima za cilj iseljavanje Srba na sever zemlje i stvaranje dvostruktih standarda za manjine na Kosovu.

Pročitajte još:

* Ambasadori EU dobili platformu o Kosovu

"Rešenja koja se predlažu od strane Srbije putem takve platforme ometaju normalizaciju odnosa između dve države i stvaraju dvostruke standarde za srpsku zajednicu na Kosovu. To bi podstaklo iseljavanje Srba prema severu. Ne želimo da uništimo ono što smo do sada stvarali", rekao je portparol predsednice Kosova.

On je kazao da se unutrašnji problemi Kosova neće raspravljati sa Srbijom, nezavisno od predloga koji dolaze iz Beograda.

"Nezavisnost Kosova je nepovratna i unutrašnja pitanja se neće raspravljati ni sa kim, a najmanje sa Srbijom", kazao je Vlahiu. On je rekao da "Ustav i zakoni kosova regulišu život i funkcionisanje države", kao i da nijedno rešenje koje ide izvan toga
nije prihvatljivo.

"Rešenja za opštine na severu Kosova se nalaze u Ustavu Kosova i u procesu decentralizacije koja je omogućila stvaranje novih opština za srpskom većinom na teritoriji Republike Kosovo", kazao je Vlahiu.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.12.2012. 00:28
Gospodjo Jahjaga! Vasi prijatelji sa zapada postaju finansijski sve slabiji,i pitanje je vremena kada ce da napuste Kosovo ,jel ste neiplatljiva investicija.Kada dodje to vreme, a nadam se jako brzo, osedlajte jedno magare pa zajeno sa svojim pristalicama pravac Prokletije! Netrebaju nama nikakve Srpske enklave,mi smo svoji na svome,u svojoj zemlji,koja se zove Srbija! Vraticemo se, da istrebimo kukolj sa Srpskog Kosova!
Sreda 19.12.2012. 00:36
Како мешање кад је то све СРБИЈА!
Sreda 19.12.2012. 03:22
Samo serite siptari. Doci ce kad tad nova 1912. i vi idete svojoj kuci,a mi cemo biti svoji na svome.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online