Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 18.12.2012.
21:12
Danas A

Šapić: Šljivančanin je slobodan čovek

Ne vidim nikakav problem u tome što sam se slikao sa Veselinom Šljivančaninom, rekao je za "Danas" Aleksandar Šapić, predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu.

Fotografija koja je uzburkala javnost: Šapić i Šljivančanin
 

Šapić je na svom nalogu na Tviteru postavio fotografiju na kojoj je sa osuđenikom za ratne zločine. Šapić je uz fotografiju napisao: "Veliki pozdrav za Veselina Šljivančanina".

"Kao predsednik opštine Novi Beograd otišao sam na javni čas Srednje turističke škole koja se nalazi u toj opštini. Tu je bilo puno pozvanih gostiju", objašnjava Šapić.

Na konstataciju "Danasa" da je od svih gostiju izabrao da se slika baš sa osuđenikom Haškog tribunala i da bi DS verovatno osudila takav potez funkcionera ostalih stranaka, on je rekao da se slikao kao građanin Aleksandar Šapić i da stranku ne treba mešati u to. "Pa šta, ne vidim tu nikakav problem. Šljivančanin je slobodan čovek", dodao je Šapić.

Marijana Toma, zamenica direktorke Fonda za humanitarno pravo, za "Danas" kaže da to što je Šapić objavio svoju fotografiju sa Šljivančaninom i još mu uputio "veliki pozdrav" predstavlja ružnu sliku o funkcionerima DS.

"Nepotrebno je naglašavati da demokratama ovakve scene uopšte nisu potrebne, pogotovo u ovom trenutku i pogotovo što je na snimku Šljivančanin, osuđen zbog zločina na Ovčari", navodi Marijana Toma.

"Fotografija koju je na svoj privatni Tviter nalog postavio Aleksandar Šapić jeste lični čin koji ne predstavlja zvaničan politički stav", rečeno je "Danasu" u DS. Demokrate kažu i da je DS "tokom skoro 23 godine svog rada apsolutno posvećena politici mira, regionalne saradnje i poštovanju svih međunarodnih propisa i odluka".

Haški tribunal je Veselina Šljivančanina pravosnažno proglasio krivim za pomaganje i podržavanje mučenja hrvatskih zarobljenika na farmi Ovčara 1991. godine. Državne vlasti Srbije, i to sa DS na čelu, uhapsile su ga i izručile Hagu 1. jula 2004. Posle više preinačenja presude, osuđen je na deset godina zatvora, a prevremeno je pušten na slobodu u julu 2011. godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.12.2012. 21:26
Која смо ми земља и који смо ми народ! Не подносим демократску странку нити њене представнике ма ког калибра били, не подносим ни овога што је нашао за сходно да честита Хрватским генералима слободу, али хоћу да браним право и једног и другог да ЖИВЕ! Црногорац је одслужио казну ( коју му је изрекао суд кога ја не признајем ) а ова надобудна госпођа из неког милосрдног Фонда би да га обележи као губавца! Прошла су та времена госпођо! На вашем месту био би мање задрт! Да се точак не окрене пре него што му је иначе ред! 1!
Utorak 18.12.2012. 23:38
Strasno je gledati Gotovinu, Markaca i Haradinaja kako se i pored zlodjela setaju slobodno, a ne nekoga ko je odrobijao svoje i sada slobodan covjek! Sta, sada treba izbjegavati Sljivancanina, ili kako?
Utorak 18.12.2012. 22:52
Eto ustase sta ste uradile. To je sve zbog vas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online