Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.12.2012.
16:44
Beta A

Platforma sa dve tačke

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović rekao je danas da bi platforma o Kosovu trebalo da sadrži samo dve tačke. I Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić rekao je danas da platforma o Kosovu treba da sadrži jasne političke rečenice kojima se odbacuje dosadašnja kosovska politika.

Postavio dve tačke za platformu : Aleksandar Jugović
 

On je agenciji Beta kazao da bi prva tačka trebalo da glasi da Srbija nikada ne sme priznati nezavisnost Kosova i Metohije iz nacionalnih, istorijskih, epskih, mitskih i svih drugih razloga.

"Druga tačka bi trebalo da glasi - osnova za pregovore Beograda i Prištine uz posredovanje Brisela trebalo bi da bude nestatusni deo Ahtisarijevog dokumenta koji se svakako može poboljšati u interesu Srba, naročito u onom delu koji se odnosi na sever Kosova", rekao je Jugović.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo bi početkom iduće sedmice da rukovodstvu Skupštine Srbije i šefovima poslaničkih grupa predstavi platformu o Kosovu.

Kako je najavio predsednik parlamenta, parlament bi o platformi trebalo da raspravlja do kraja godine.


Đurić: Srbija treba da odbaci dosadašnju kosovsku politiku


Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Đurić rekao je danas da platforma o Kosovu treba da sadrži jasne političke rečenice kojima se odbacuje dosadašnja kosovska politika.

"Najvažnija stvar koja treba da se izbegne u platformi kada ona konačno bude pripremljena je da i u buduće imamo u istom danu dijametralno suprotne izjave naših najviših zavničnika, da prestane praksa da praktično različitu nacionalnu politiku povodom Kosova naši zvaničnici vode u Beogradu i u Briselu ili u drugim prestonicama", kazao je Đurić agenciji Beta.

On je naveo da treba potpuno da se ograniči prostor predsednika Srbije za "izlete" koje do sada imao i "štetu" koju je nanosio državi ne samo kad je u pitanju kosovska politika nego i generalno i regionalna politika.

"Platforma mora da sadrži vrlo preciznu viziju kakve će Srbija odnose imati ne samo sa Prištinom, odnosno sa Kosovom nego i sa drugim zemljama u regionu", rekao je Đurić.

Naveo je i da bi platforma morala da ima vrlo jasno određenje šta je politička budućnost i šta je bezbednosna budućnost Srbije, odnosno konkretne korake ka EU i opredeljenje za članstvo u NATO jer je to po LDP bezbednosni kišobran koji može da pruži sigurnost i Srbiji i Kosovu i svim drugim teritorijama u okruženju i da obezbedi trajni mir za generacije koje dolaze.

"Ukoliko toga nema u platformi, ona će biti manje više replika platformi koje smo imali do sada a kojih se stranke koje danas čine vlast ili opoziciju poput Demokratske stranke gotovo bez reči odriču", naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, poslednja deklaracija o Kosovu je usvojena u julu 2011. i danas se pokazuje da je jedino LDP bio u pravu kada je oštro kritikovao tu platformu zbog toga što je ona bila potpuno odsečena od života i insistirala je na starim zakletvama i starim zavetima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.12.2012. 18:57
Шта се може очекивати од ове две издајничке и шпијунске странке. Срећа је што немају никакву моћ ни у парламенту ни над грађанима Србије. Платформа о Косову треба да садржи само две тачке. Да је Косово део Србије и да је то окупирана територија и све преговоре прекину са терористима и да им се да до знања да ће се због Косова кад тад ратовати.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online