Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.12.2012.
09:27
Blic A

Ambulanta puna pacova

Zdravstvena ambulanta u Banatskom Brestovcu u jako je lošem stanju. Stolarija je dotrajala, krov prokišnjava, a pacijenti i medicinsko osoblje kažu da u ambulanti ima i pacova. Objekat je poslednji put renoviran pre 18 godina.

Foto: arhiva

- Toliko godina nije ulagano u ambulantu, iako su obećavali spuštanje plafona i razne kule i gradove. I dalje nam prokišnjava, a pacovi se jure po zdravstvenoj stanici. Pre nekoliko godina koleginici i meni je pao plafon na glavu, dok je svetiljka bila puna vode nakon kiše - priča Nevena Belanović, medicinska sestra koja u ovoj ambulanti radi već 33 godine.

Zaposleni u ambulanti u Brestovcu kažu da ni ulazna vrata ne mogu da se normalno zatvaraju, a objekat nije okrečen više od deset godina. Kako kažu, baš zbog velike udaljenosti od grada, posebno zimi, medicinsko osoblje su ljudima u selu i Hitna pomoć, i kućna nega i lekar koji izlazi na teren kada oni ne mogu sami da dođu do ambulante.

Dragan Nenadić iz Banatskog Brestovca kaže da u ambulanti često otpadaju delovi zidova i plafona i da je prilično nebezbedno boraviti u tom objektu.

Novac iz budžeta

Predstavnici gradske vlasti se nadaju da će budžetom za narednu godinu uspeti da obezbede novac za izgradnju nove ambulante u Dolovu i za rekonstrukciju ove ambulante u Banatskom Brestovcu. Za adaptaciju ambulante u Banatskom Brestovcu procenjuje se da je neophodno obezbediti oko osam miliona dinara.

- Mislim da su i zdravstveni radnici ovde unazađeni i da smo mi u selu uskraćeni za mnogo kvalitetniju zdravstvenu uslugu. Daleko smo od grada 25 kilometara, ali mislim da to ne bi trebalo da bude izgovor zašto ambulanta nije renovirana skoro dve decenije - kaže Nenadić.


Dr Dušan Malić, član Gradskog veća, zadužen za zdravstvo obišao je ovu ambulantu da bi se uverio u kakvom je stanju.


- Nažalost, mnoge štale su u daleko boljem stanju od ovog objekta i ne smemo dozvoliti da ova sramota potraje još dugo. Budžet za narednu godinu je u izradi i založiću se da ovaj objekat bude što pre rekonstruisan - kaže dr Malić.


Dejan Živanović, član Gradskog veća zadužen za sela, slaže se takođe da je adaptacija ovog objekta prioritet i da što pre treba popraviti uslove za lečenje stanovnika u 11 objekata koji su u lošem stanju.


- Sadašnja vlast je zatekla 11 ambulanti u veoma lošem stanju, četiri ambulante u gradu i sedam u selima. Skromnim sredstvima iz budžeta za 2012. godinu uspeli smo da završimo hitne radove u ambulanti u Omoljici, a u toku su radovi u Jabuci, Kačarevu i u ambulanti na Strelištu - kaže Živanović.

Četvrtak 13.12.2012. 10:46
Jel i ti pacovi moraju da imaju svog izabranog lekara ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online