Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 12.12.2012.
18:28
Beta, RTS A

Stranke o Miškoviću: Država poslala jasnu poruku

Reagujući na privođenje vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića, predstavnici vladajuće koalicije istakli da je država poslala jasnu poruku da nema nedodirljivih i da zakon važi za sve. DSS pozdravio privođenje Miškovića, LDP sumnja u dobre namere vlasti.

Stefanović: Srbija počela borbu protiv kriminala i korupcije
 

Drašković: Pretnja mora biti predmet hitne istrage

 

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je danas da predmet "hitne istrage" moraju biti navodne pretnje vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

 

"To njegovo priznanje mora biti predmet nove i hitne istrage jer je pretnja terorom opasnija od učešća u spornim privatizacijama", rekao je Drašković.

 

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović rekao je da je današnjim hapšenjem vlasnika kompanije "Delta holding" Miroslava Miškovića i još devet osoba, država poslala jasnu poruku da nema nedodirljivih i da zakon važi za sve podjednako.


Stefanović je rekao da je Srbija počela tešku i sistemsku borbu protiv kriminala i korupcije, koju nikad niko pre nije vodio na ovaj način. Prema njegovim rečima, dosadašnje političke odluke ko je kriv, a ko nije i ko će biti procesuiran, a ko ne, jesu prošlost.
 

Stefanović je istakao da SNS daje punu podršku nadležnim državnim organima u neselektivnoj borbi protiv kriminala i korupcije i da je ponosan što je njen predsednik Aleksandar Vučić predvodnik te borbe.
 

Nova Srbija podržava borbu protiv korupcije

Šef poslanicke grupe Nove Srbije u republičkom parlamentu Miroslav Markićević izjavio je da ta stranka pruža snažnu podršku državnim organima u njihovoj borbi protiv korupcije i kriminala.

Markićević je rekao da svako ko krši zakon mora da odgovara pred državnim organima i licem pravde.

"Nova Srbija pruža snažnu podršku tužilaštvu, sudstvu i ministarstvu unutrašnjih poslova da istraju u borbi protiv korupcije i kriminala", izjavio je Markićević.

LDP: Dobro je, samo ako je sistematski

Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić kaže da će ta stranka u dobre namere sadašnje vlasti verovati tek kada usvoji deklaraciju LDP-a o sistemskoj borbi protiv korupcije.

Povodom hapšenja biznismena Miroslava Miškovića, Ostojić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ne valja što se borba protiv korpucije vodi kao jedna politička kampanja i da je dokaz za to da tabloidi znaju više i pre nego tužilac i da su postali neka vrsta službenog glasnika. On je podsetio da je ta stranka obelodanila Miškovićev pokušaj da se skine sa američke crne liste, kao i da je LDP 2007. godine inicirala formiranje anketnog odbora koji bi ispitao poslovanje Delte.

"Međutim, protiv tog predloga su bili oni koji su tada bili na vlasti, (Boris) Tadić i (Vojislav) Koštunica, kao i oni koji su bili u opoziciji i nosili bedževe (Aleksandar) Vučić i (Tomislav) Nikolić", rekao je Ostojić.

DSS: Prelomni trenutak

Portparol opozicione Demokratske stranke Srbije Petar Petković ocenio je danas da je
privođenje vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića "prelomni trenutak u borbi protiv korupcije". Petković je kazao da su kriminal i korupcija "postali ozbiljna pretnja Srbiji" i da je ovo bio poslednji trenutak da se preduzmu "odlučujući koraci".

"Očigledno da je bila potrebna politička volja i hrabrost da se udari u sam vrh korupcije", rekao je Petković.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.12.2012. 20:16
Zivela PRAVNA DRZAVA Srbija!!! Ziveo ustav i zakoni republike Srbije!!!
Četvrtak 13.12.2012. 00:12
Teško da možemo da pretpostavimo šta će iz ovog klupka da se odmota (ukoliko se pre toga ne zataška).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online