Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 10.12.2012.
04:04
Alo A

"Rano je za rušenje Đilasa"

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović u razgovoru za beogradski Alo kaže da za njegovu stranku smena najmoćnijeg demokrate sa mesta gradonačelnika Beograda ovih dana nije prioritet, ali da SNS kada pripremi teren sigurno okuplja većinu za rušenje Dragana Đilasa.

Sigurno ćemo imati većinu za rušenje Đilasa: Nebojša Stefanović
 

"Beograd ne doživljavam kao plen niti vlast želimo zbog vlasti. Kada budemo ponudili konkretna rešenja kojima ćemo poboljšati život Beograđana, tada ćemo razgovarati sa našim koalicionim partnerima i uveren sam da ćemo imati većinu".


Imate li vi taj dogovor sa Đilasom o kome se uveliko piše?
"Ne. Ne postoji nikakav dogovor niti će ga biti".

Radim više od Borka

Poslanik DS-a Borislav Stefanović vas je nedavno kritikovao da često odsustvujete sa sednica parlamenta...
"To apsolutno nije tačno, u trenutku kada nisam u sali obavljam druge dužnosti vezane za rad Narodne skupštine. Među prvima dolazim na posao, među poslednjima izlazim iz zgrade Skupštine. Međutim, interesantno je da to pitanje postavnja gospodin Stefanović, koji je zaposlen u MSP-u, a kako čujem tamo ne svraća često. Istovremeno, nije baš često viđen ni u Skupštin".

Uz predsednika i vicepremijera, i vi ste stavljeni na mere u aferi “prisluškivanje”. Kada ćemo znati ko je i po čijem nalogu nam je prisluškivao državni vrh?
"Pretpostavljam da je interesnim grupama zasmetala borba protiv korupcije i kriminala... Nije na meni da se time bavim, ali očekujem brzu i odlučnu reakciju države. U ovom slučaju ni ja niti bilo ko iz SNS-a ne odustaje.


Proteklih godina su otvarane mnoge afere, ali je retko koja dobila epilog. Zašto bismo verovali da i ova borba protiv korupcije i kriminala nije samo zamazivanje očiju građana?
"Za razliku od obeshrabrujućih negativnih iskustava proteklih godina, mislim da su preduzete akcije u protekla tri meseca i te kako pokazale konkretne mere. Međutim, to nije kraj. Neće biti zaštićenih i povlašćenih",

"Kako ocenjujete odnos poslanika prema radu parlamenta i činjenicu da ministri u Vladi Srbije često kasne ili uopšte ne dođu na sednice na kojima treba da brane zakone iz svojih resora?
"Nisam u potpunosti zadovoljan odnosom koji pojedini poslanici imaju prema Narodnoj skupštini. Uvek ću apelovati na njih, ali i na ministre da pokažu odgovornost prema građanima i ispunjavaju svoje obaveze".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.12.2012. 07:23
Просто човек да се упита, да ли вреди ишта писати? Овај млади човек је био тако скроман када је изабран за Председника Скупштине. Сада је почео да се меша у све. Председник Скупштине се не меша у политику, не јавно, баш зато што је Председник Скупштине. У овом нашем хаосу сви се мешају у све. Сви паметују. Неред је одозго до доле. Ово ми неко исприча: Неки човек предао планове за за кућу и после три године ништа. Неколико месеци после позове га осдговарајућа служба са добром вести; ево добио си одобрење за градњу, само иди у општину да га овере. Он оде у општину око подне и замоли службеника да му удари печат. Не могу подне је рече исти. Удари ми печат па ћу ти испричати виц о псу и жени...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online