Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 25.09.2013.
18:16
Mondo A

"Đilas priča o diktaturi, a kontroliše medije"

Šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović izjavio da je gradonačelnik u tehničkom mandatu Dragan Đilas jedan od najbogatijih tajkuna u Srbiji, koji ima ogromnu kontrolu nad delom medija, a priča o nekakvoj diktaturi. On ima više medijskog prostora nego čitava Vlada Srbije, rekao je Stefanović.

Đilas jedan od najbogatijih tajkuna, a priča nam o diktaturi: Nebojša Stefanović
 


"Imate danas 15 stranica i ne znam koliko tekstova, što intervjua Đilasa, što priča o njemu, koje je platio ili poručio ili na neki način dogovorio i on priča o diktaturi. Jedan od najvećih tajkuna u Srbiji koji ima ogromnu kontrolu u jednom delu medija i koji je obezbedio da ima veću medijsku zastupljenost nego čitava vlada Srbije zajedno, danas govori o medijskom ratu i diktaturi" rekao je Stefanović.


Stefanović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada, rekao da oni nisu imali kao opozicija toliko prostora i da ga raduje to što opozicione stranke sada imaju mnogo veći prostor.
 

"Ali ne možemo da se pomirimo sa tim svakodnevnim žalopojkama i marketinškim trikovima u kojima se govori o diktaturi, a on ima više prostora u medijima nego sve vladajuće stranke zajedno" rekao je Stefanović.

 

Stefanović je rekao i da je "skandalozno kada Đilas vrišti o diktaturi" i to radi u medijima, domaćim i stranima, a ni u jednom trenutku ne vodi računa o interesu Srbije i kakve to efekte proizvodi "čak i kada se radi o tako brutalnoj neistini".
 

Podsećajući da je i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi rekao da ne može da se govori o diktaturi u Srbiji, Stefanović je rekao da jedino Đilas govori o diktaturi jer time brani svoju poziciju.
 

"To pokazuje koliko Đilasa ništa ne interesuje osim njegove fotelje i privatne firme", smatra Stefanović koji je dodao da nema tačnu informaciju za koliko je Đilas prodao firmu "Dajrekt medija". Stefanović je rekao da Đilas, kao javni funkcioner, treba da kaže da li je prodao firmu, koliko je to plaćeno i gde je platio porez "što je vrlo logično pitanje jer je javni funkcioner i to je njegova zakonska obaveza".

 

Komentarišući Đilasove izjave da su odbornici stranaka koji su bili za njegovo razrešesnje morali da pokažu šefu odborničke grupe SNS Aleksandru Jovičiću, kako su glasali, Stefanović je rekao da se tu radi o Đilasovom novom marketinškom triku.
 

"Rezultat jučerašnje sednice govori dovoljno za sebe i uopšte neću da se bavim tehnikom jer nisam gradski odbornik, nisam tamo glasao i bio tamo. Interesuju me samo da su građani Beograda spremni za promene koje će im doneti nešto bolje", rekao je Stefanović.
 

On tvrdi i da je Đilas 2007. godine doneo zakon po kome je onemogućio Beograđanima da direktno biraju gradonačelnike, jer ne želi da se bira direktnim putem.
 

"To mu nije smetalo pet godina i dva puta je izabran po tom zakonu sklapajući većinu u parlamentu prekomponovanjima, pregovorima, prekrajanjima", rekao je Stefanović i naveo da će naprednjaci na izborima u glavnom gradu ubedljivo pobediti.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.09.2013. 19:42
Alo klinac, nije na tebi da laješ okolo, valjda pored vas ima policija i sud, pa neka ga goni, hapsi i kažnjava...! Ovako ispada da se pravdate šta ste napravili i zašto ? U svakom slučaju, vi ste još gori od predhodnih !
Četvrtak 26.09.2013. 07:09
Sve je ovo deo medijske propagande, sve je ovo igra za stoku od naroda. Boli djilasa k sto su ga smenili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online