Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 08.12.2012.
20:49
Beta A

Sneg bez milosti zavejava Srbiju

Sneg ceo dan pada u Vojvodini, zapadnoj Srbiji i Timočkoj krajini, rečeno je agenciji Beta u Hidrometeorološkom zavodu. Prema izveštaju od 19 sati kiša pada u Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Leksovcu, Vranju, gde su temeperature u plusu i dostižu i šest stepeni Celzijusovih, ali se, kako je rečeno u Zavodu, očekuje da će u toku noći kiša preći u sneg.

 

Sneg je u subotu prekrio većinu gradova u Srbiji, ali na putevima, prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića, problema ima samo u Vojvodini gde su teretna vozila blokirala automobile i autobuse, pa se u opštini Sombor formirala kolona od pedesetak vozila.

Spaseno 16 putnika, od toga sedmoro dece

Sedmoro dece evakuisano je u subotu uveče iz zavejanih vozila na putu kod Odžaka, a još devetoro putnika je prebačeno na sigurno iz svojih automobila zaglavljenih u snegu u opštini Kaniža, rečeno je aegenciji Beta u Sektoru za vanredne situacije. Vozila su zavejana zbog snežnih nanosa u opštini Kanjiža na pravcu Orom Subotica i Odžaci Ratkovo.

Prema Marićevim rečima, ekipe rade na izvlačenju vozila i putnika iz kolona koje su se formirle na putu Kljaićevo Sivac, Čoka-Ostojevićevo i Kikinda i Velikog Banatskog Sela.


"Pokazalo se kao i u februaru, (kada je u zemlji zbog senega bila proglašena vanredna situacija) da bi teretni sabraćaj trebalo ograničiti u ovakvim sitaucijama", kazao je Marić agenciji Beta.


Republički Hidrometeorološki zavod saopštio je da se tokom večeri i u nedelju očekuje da visina snežnog pokrivača u mnogim mestima pređe 20 centimetara. Iz Zavoda je ukazano i na to da će u košavskom području i na planinama duvati jak, a povremeno i olujni jugoistocni vetar sa udarima i preko 20 metara u sekundi.

Beograd osvanuo pod snegom

Beograd je u subotu ujutru osvanuo pod snegom. U glavnom gradu duva jači vetar, a sve glavne saobraćajnice prohodne su i za sada nema većih gužvi i zastoja. Toplana će, kako je najavljeno, zbog zahlađenja, grejati celu noć.


Jak sneg praćen vetrom pada od jutros u Novom Sadu i otežava funkcionisanje grada. Iako se hladonće nisu spustile značajnije ispd nule, zbog zime je umro R.M. (60) iz Novog Sada. On je jutros pronađen mrtav u kući u naselju Vrbak, a pretpostavlja se da nije naložio vatru, da je zaspao i tokom noći se smrzao.


U pojedinim delovima Zrenjanina i okolnim selima, jaki udari vetra izazivali su prekide struje.


Snežne padavine u Timočkoj krajini vozacima pricinjavaju teškoće u saobracaju, a najteže je na putu Bor-Zagubica preko Crnog vrha gde snežni nanosi dosežu visinu od jednog metra. Sneg je u Užicu počeo da pada danas oko 14 sati. U Jablaničkom okrugu se snežni pokrivač od 5 do 10 centimetara može videti samo na podrucju Vlasinskog jezera i Crne Trave.


Prema prognozi, u Srbiji će u nedelju biti oblačno, vetrovito i hladno, mestimično sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne u zapadnim, a do kraja dana i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se slabljenje i postepen prestanak padavina.


Jutarnja temperatura biće od minus pet do nula, a najviša dnevna od minus tri do jedan stepen.

POVEZANE VESTI

Subota 08.12.2012. 22:28
Опет изненадио службе за одржавање путева.
Nedelja 09.12.2012. 06:58
Ovako nešto još nisam videla, stala Košava, nataloženi sneg posrnuo grana tuja do same zemlje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online