Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 05.12.2012.
21:10
Beta A

Neuplaćivanje doprinosa krivično delo?

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da bi izmenama Krivičnog zakona neuplaćivanje doprinosa za zdravstvo moglo da bude krivično delo.

 Pravna lica duguju 84 milijarde dinara za neuplaćene doprinose za zdravstvo
 

"Ako izmenama Krivičnog zakona neuplaćivanje doprinosa bude krivično delo, biće više razloga za kritiku rada zdravstvenih ustanova i Ministarstva zdravlja", rekla je Đukić Dejanović na kraju današnje rasprave o zakonima iz oblasti zdravstva,
odgovarajući na primedbe opozicije.

Ona je navela da ne beži od toga da ne postoji organizovanost u zdravstvenom sistemu ali i upozorila da naplata doprinosa za zdravstveno osiguranje nije na zadovoljavajućem nivou.

Kako je navela, pravna lica duguju 84 milijarde dinara za neuplaćene doprinose za zdravstvo.

Ministarka je kazala da bez kadrova i opreme ne može da se govori o funkcionisanju zdravstva.

"Imamo potrebu da povećamo broj kadrova u domovima zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama ali za to treba da budu obezbeđena sredstva",
kazala je ministarka i navela da Ministarstvo zdravlja nije dobilo saglasnost Ministarstva finansija za to zbog ekonomske situacije.

Ona je navela da se za zdravstvo u Srbiji izdavaja šest odsto državnog budžeta što je, kako je ocenila, mala suma i da manje od toga izdajaju samo Albanija i BiH, dok su ta izdavanja u zemljama regiona neuporedivo veća.

Skupština će sutra nastaviti razmatranje zakona iz oblasti zdravstva koji između ostalog predviđaju da država preuzme 13,5 milijardi dinara duga koji zdravstvene ustanove imaju prema veledrogerijama.

Poslanici će sutra nastaviti raspravu o Predlogom zakona o prezimanju obaveza zdravstvenih ustanova prema veledrogerijama po osnovu nabavke lekova i medicinskog materijala i pretvaranju tih obaveza u javni dug.

Biće nastavljena rasprava i o izmenama zakona o zdravstvenoj zaštiti i o zdravstvenom osiguranju čiji je cilj da se ugroženim kategorijama građana Srbije obezbede uslovi za uključivanje u sistem obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i ostvarivanje drugih prava iz te oblasti.

Sreda 05.12.2012. 21:25
I treba da bude krivicno delo..da se oduvek tako radilo ne bi sada bilo ovoliko dugovanja i unesrecenih ljudi koji su radili a nemaju nikakav dokaz za to...Smatram da su poslodavcu dazbine velike isto tako i da bi ako ima normalnih jos uredjivanjem nacina i visinom uplate sve doslo u red...a onaj ko prevari radnika da c ebiti prijavljen i izrabljuje ga da ide u zatvor i firma da mu se zatvori...ajde malo mislite na narod a ne samo na svoje dzepove...
Četvrtak 06.12.2012. 07:18
Slažem se da bez novca nema funkcionisanja zdravstva, ali ni bez osnovnih moralnih normi. "Njeni" lekari, i to ide valjda oduvek zaista tretitaju ljude kao niža bića od sebe, raznim besmislenim pravilima koče i ono malo pregleda koje još može da se obavi u državnoj ustanovi.Napr. Kontrola žlezda u dr. ustanovi, recimo Vršac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online