Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 04.12.2012.
22:06
Beta A

SNS šokiran Čedinim izjavama

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da je šokirana izjavama lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića koji je zatražio ostavku ministra pravde Nikole Selakovića.

Foto: Ilustracija

"Isti taj Jovanović u svojim naletima 'mudrosti' još se nije pred građanima nedvosmisleno izjasnio šta za njega znače Kosovo i teritorijalni intergritet Srbije. On je jedini čovek u Srbiji koji, em nalazi opravdanje za sramotne i antisrpske odluke Haškog tribunala, em iz njih crpi snagu za skupljanje dnevnopolitičkih poenčića", saopštila je SNS.

Jovanović je ranije danas zatražio ostavku Selakovića jer je "sa ekstremistima zloupotrebio protest" studenata, koji su u Beogradu protestovali zbog oslobađanja hrvatskih i kosovskih ratnih komandanata pred Haškim tribunalom.

"Srbija je umorna od davalaca tuđe krvi i političkih piromana poput Selakovića. Posle ovoga ministar pravde mora da podnese ostavku ili da bude smenjen u Vladi", naveo je Jovanović u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Iz SNS-a su tim povodom upitali ko je Jovanović "da poziva na građenje institucija i drži lekciju o evropejstvu i pravnim reformama".

"SNS daje punu podršku članu Predsedništva SNS i ministru pravde Nikoli Selakoviću, zahvaljujući čijem znanju i predanosti je Srbija prvi put dobila pohvale od Evropske komisije za reformu pravosuđa, a to je tek početak promena koje će SNS doneti građanima Srbije", navodi se u saopštenju SNS.

Iz SNS-a su naveli i da se Jovanović "izruguje studentima i građanima koji su danas mirno protestvovali zbog sramnih presuda Haškog tribunala".

Selaković je bio ispred Skupštine Srbije na protestu na kojem se okupilo nekoliko hiljada studenata i pristalica Pokreta 1389 i zabranjenog pokreta Obraz i rekao da je potrebno dići glas protiv Haškog tribunala jer će u protivnom biti sve više i više nepravdi. On je dodao da je na protest došao kao ministar pravde, bivši
student i radnik Pravnog fakulteta.

Predsednik LDP-a je ocenio da je Selaković "zloupotrebio svoju funkciju, zgazio obavezu da čuva red i mir" u zemlji i stavio se na čelo kolone u kojoj su, pored studenata, bili i, kako je naveo, politički ekstremisti koji u Srbiji pozivaju na linč.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.12.2012. 22:18
СРБИЈА ШОКИРАНА СТРАНКОМ СНС КОЈА ШАЉЕ СРБЕ ДА ДИЖУ ГРАНИЦУ У СРБИЈИ
Utorak 04.12.2012. 22:20
Ne mogu bre da gledam iste face celi zivot. Ko ih jebe bre,..treba ih sve smeniti. Nesposobni retardi. Sjebase i narod i drzavu. Ne zna se koji je veci BUDAK od njih.
Utorak 04.12.2012. 22:19
Velikan, kažeš. U čemu je on velikan? Ništa ne radi, ni za šta ne odgovara, soli pamet svima. Neka ide na Jarinje da pomogne srpskom narodu, ako je velikan. Biće nam bolje samo kad takvih velikana ne bude više u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online