Utorak 04.12.2012.
22:06
Beta

SNS šokiran Čedinim izjavama

Foto: Ilustracija

"Isti taj Jovanović u svojim naletima 'mudrosti' još se nije pred građanima nedvosmisleno izjasnio šta za njega znače Kosovo i teritorijalni intergritet Srbije. On je jedini čovek u Srbiji koji, em nalazi opravdanje za sramotne i antisrpske odluke Haškog tribunala, em iz njih crpi snagu za skupljanje dnevnopolitičkih poenčića", saopštila je SNS.

Jovanović je ranije danas zatražio ostavku Selakovića jer je "sa ekstremistima zloupotrebio protest" studenata, koji su u Beogradu protestovali zbog oslobađanja hrvatskih i kosovskih ratnih komandanata pred Haškim tribunalom.

"Srbija je umorna od davalaca tuđe krvi i političkih piromana poput Selakovića. Posle ovoga ministar pravde mora da podnese ostavku ili da bude smenjen u Vladi", naveo je Jovanović u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Iz SNS-a su tim povodom upitali ko je Jovanović "da poziva na građenje institucija i drži lekciju o evropejstvu i pravnim reformama".

"SNS daje punu podršku članu Predsedništva SNS i ministru pravde Nikoli Selakoviću, zahvaljujući čijem znanju i predanosti je Srbija prvi put dobila pohvale od Evropske komisije za reformu pravosuđa, a to je tek početak promena koje će SNS doneti građanima Srbije", navodi se u saopštenju SNS.

Iz SNS-a su naveli i da se Jovanović "izruguje studentima i građanima koji su danas mirno protestvovali zbog sramnih presuda Haškog tribunala".

Selaković je bio ispred Skupštine Srbije na protestu na kojem se okupilo nekoliko hiljada studenata i pristalica Pokreta 1389 i zabranjenog pokreta Obraz i rekao da je potrebno dići glas protiv Haškog tribunala jer će u protivnom biti sve više i više nepravdi. On je dodao da je na protest došao kao ministar pravde, bivši
student i radnik Pravnog fakulteta.

Predsednik LDP-a je ocenio da je Selaković "zloupotrebio svoju funkciju, zgazio obavezu da čuva red i mir" u zemlji i stavio se na čelo kolone u kojoj su, pored studenata, bili i, kako je naveo, politički ekstremisti koji u Srbiji pozivaju na linč.

2024 © - Vesti online