Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 04.12.2012.
17:15
Beta A

Čeda: Ministar zloupotrebio protest studenata

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović zatražio je danas ostavku ministra pravde Srbije Nikole Selakovića jer je "sa ekstremistima zloupotrebio protest" studenata, koji su u Beogradu protestovali zbog oslobađanja hrvatskih i kosovskih ratnih komandanata pred Haškim tribunalom.

Jovanović: Vlada da smeni ministra pravde
 

"Srbija je umorna od davalaca tuđe krvi i političkih piromana poput Selakovića. Posle ovoga ministar pravde mora da podnese ostavku ili da bude smenjen u Vladi", naveo je Jovanović.

Predsednik LDP-a je ocenio da je ono što je Selaković uradio opasno i može u narednim danima da izazove nove sukobe i podele u Srbiji, ugrozi pregovarački proces oko Kosova i izazove stradanje Srba na severu Kosova.

Selaković je učestvovao na protestu ispred Skupštine Srbije na kojem se okupilo nekoliko hiljada studenata i pristalica Pokreta 1389 i zabranjenog pokreta Obraz i rekao da je potrebno dići glas protiv Haškog tribunala, jer će u protivnom biti sve više i više nepravdi, i dodao da je na protest došao kao ministar pravde, bivši student i radnik Pravnog fakulteta.

Jovanović je istakao da je današnji studentski protest brutalno zloupotrebljen i da za to najveću odgovornost snose ministar pravde Selaković i pripadnici ektremističkih organizacija koji su pokušali da profitiraju priključivanjem protestu.

Predsednik LDP-a je ocenio da je Selaković "zloupotrebio svoju funkciju, zgazio obavezu da čuva red i mir" u zemlji i stavio se na čelo kolone u kojoj su, pored studenata, bili i, kako je naveo, politički ekstremisti koji u Srbiji pozivaju na linč, prave opasne spiskove izdajnika, politiku Selakovićeve vlade nazivaju izdajničkom zbog dijaloga sa Prištinom, provociraju sukob i promovišu nasilje prema svakome ko nije po njihovom kvazipatriotskom kalupu.

"Kao što su Selakovićevi politički uzori u prošlosti doveli do toga da Srbija bude u položaju u kom se našla u Hagu, a stotine hiljada Srba strada u političkom ludilu koje su pokrenuli, tako danas ministar pravde neodgovorno gura u histeriju neke nove generacije čiji je nastavnik na Pravnom fakultetu", naveo je Jovanović.

Selaković će, dodao je Jovanović, kada završi sa svojim estradnim patriotizmom, nastaviti da glumi reformatora bez rezultata i proevropskog političara koji po potrebi postaje radikal.

"Selaković, koji je za svoje najbliže saradnike izabrao ljude koji su krivično osuđivani, a za pet meseci na vlasti uspeo da donese samo Zakon o amnestiji, danas ponovo jeftino srbuje, sa udobne udaljenosti iz Beograda, gurajući zemlju u novu nestabilnost", naveo je Jovanović.

Predsednik LDP-a je istakao da je Selakovićev posao da piše i predlaže zakone, gradi institucije i ponaša se odgovorno.

"Umesto toga, on je odlučio da potpaljuje mlade ljude, studente i građane Beograda, na isti način kako je to radila politika iz koje je potekao i koja je vodila zemlju iz poraza u poraz devedesetih, i čija je teška, ali logična posledica, Haški tribunal i sve što se dešava u njemu", naveo je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.12.2012. 17:50
Prakticno, svi su komentari izbrisani. Dovoljno govori o "omiljenosti" Cede u javnosti. Ipak, Vesti online ostaju najslobodniji portal gde vam uvek objave napisano. Kasnije se obrisu nezgodne poruke, kao sto je bila moja, a napisao sam: CEDO, KURVO IZDAJNICKA, TI SI TAJ KOJI JE ZLOUPOTREBLJAVAO STUDENTSKE PROTESTE!!! Oni su obezbedili da ti, posle visegodisnjeg studentskog zivota, prvo radno mesto bude potpredsednik Vlade Srbije! Eto, to je sve.
Sreda 05.12.2012. 09:36
Da neka velika organizacija stoji iza protesta studenata, stoji sigurno. Sami nisu mogli ga nabave sve te zastavem tramsparente. Iskoristili su najpošteniji, najpametniji, ali i najnaivniji sloj društva. pri tome ti studenti potiču iz svojih sredina, samim tim i dele sudbinu svog porekla, znači večina je siromašna, kao i roditelji im. Ipak, njih su istakli da brane čast države u kojo je prodato sve materijalno, sve moralno, pa i duhovno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online